Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1513560" data-attributes="member: 52944"><p>Oglądałem te foremki &quot; samanta&quot; - pewnie masz na myśli te Węgierskie. </p><p>Wiec co ja myślę o nich - u jednego producenta maksymalna temperatura tych naczyń jest 180'C a u innych 250'C.</p><p> Produkt o tej samej nazwie, u każdego innego producenta z tą sama recepturą, jest inna podana temperatura wytrzymałości. </p><p>Pewnie świadomie zawyżają tą temperaturę wmawiając, że te popękania co powstaną to takie naturalne. </p><p>Czytałem informację o warstwach szkliwa w naczyniach. </p><p>Zastosowanie nie odpowiedniego środka ceramicznego - szkliwa da taki efekt popękania. </p><p>Warstwa szkliwa ta właściwa i odpowiednia wytrzymuje 250'C ale to nie w takiej cenie naczynia. </p><p>A te co są powlekane takim szkliwem podrobionym a zarazem szkodliwym pęka w taką siateczkę jak te co sprzedają m. innymi w Tesco mowa o P. K.</p><p></p><p>Upiekłem jeszcze jeden chlebek na zakwasie w tej formie i nie ma już takiego posmaku chlebek. Pewnie brakowało jej wygrzania. </p><p></p><p>Co do foremek silikonowych, to właśnie jak wyżej czytam nie przypadają mi do gustu - dzięki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1513560, member: 52944"] Oglądałem te foremki " samanta" - pewnie masz na myśli te Węgierskie. Wiec co ja myślę o nich - u jednego producenta maksymalna temperatura tych naczyń jest 180'C a u innych 250'C. Produkt o tej samej nazwie, u każdego innego producenta z tą sama recepturą, jest inna podana temperatura wytrzymałości. Pewnie świadomie zawyżają tą temperaturę wmawiając, że te popękania co powstaną to takie naturalne. Czytałem informację o warstwach szkliwa w naczyniach. Zastosowanie nie odpowiedniego środka ceramicznego - szkliwa da taki efekt popękania. Warstwa szkliwa ta właściwa i odpowiednia wytrzymuje 250'C ale to nie w takiej cenie naczynia. A te co są powlekane takim szkliwem podrobionym a zarazem szkodliwym pęka w taką siateczkę jak te co sprzedają m. innymi w Tesco mowa o P. K. Upiekłem jeszcze jeden chlebek na zakwasie w tej formie i nie ma już takiego posmaku chlebek. Pewnie brakowało jej wygrzania. Co do foremek silikonowych, to właśnie jak wyżej czytam nie przypadają mi do gustu - dzięki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
Top
Bottom