Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="darek.grund" data-source="post: 1513561" data-attributes="member: 39286"><p>Jeżeli forma silikonowa dodaje smak, to znaczy że nie nadaje się do kontaktu z żywnością. To pewnie tak samo jak z plastikiem - jest taki w którym nawet woda śmierdzi, a jest też taki w którym można zrobić idealne ogórki kiszone bez posmaku.</p><p></p><p>A co do wyginania się foremek - no niestety chleb przyjmuje kształt foremki. A wiadomo że z czasem te foremki się coraz bardziej odkształcają i coraz bardziej przyjmują kształt zawartości. Wieczne nie są, ale na początek nie ma nic lepszego niż foremki silikonowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="darek.grund, post: 1513561, member: 39286"] Jeżeli forma silikonowa dodaje smak, to znaczy że nie nadaje się do kontaktu z żywnością. To pewnie tak samo jak z plastikiem - jest taki w którym nawet woda śmierdzi, a jest też taki w którym można zrobić idealne ogórki kiszone bez posmaku. A co do wyginania się foremek - no niestety chleb przyjmuje kształt foremki. A wiadomo że z czasem te foremki się coraz bardziej odkształcają i coraz bardziej przyjmują kształt zawartości. Wieczne nie są, ale na początek nie ma nic lepszego niż foremki silikonowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
Top
Bottom