Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1513972" data-attributes="member: 1716"><p>Włodku, w moim też polecają ciemne blachy, jednakowoż ja zmieniając piekarnik na nowy zaczęłam piec w tym co miałam czyli blachy srebrne i większość piecze się w nich idealnie. Jedynie w przypadkach kiedy boję się że spód mi się nie dopiecze stawiam jasną blachę z wypiekiem na ciemnej blasze z wyposażenia piekarnika zamiast na ruszcie. Mam czarną i szarą - wolę używać szarej, bo na czarnej miewam czasem zbyt spieczony spód czego bardzo nie lubię.</p><p></p><p>Piekę w zalecanych temperaturach, czasem nawet niższych. Czasu pieczenia również nie wydłużam. W sumie temperatury i czasy pieczenia są takie same jak w starym piekarniku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1513972, member: 1716"] Włodku, w moim też polecają ciemne blachy, jednakowoż ja zmieniając piekarnik na nowy zaczęłam piec w tym co miałam czyli blachy srebrne i większość piecze się w nich idealnie. Jedynie w przypadkach kiedy boję się że spód mi się nie dopiecze stawiam jasną blachę z wypiekiem na ciemnej blasze z wyposażenia piekarnika zamiast na ruszcie. Mam czarną i szarą - wolę używać szarej, bo na czarnej miewam czasem zbyt spieczony spód czego bardzo nie lubię. Piekę w zalecanych temperaturach, czasem nawet niższych. Czasu pieczenia również nie wydłużam. W sumie temperatury i czasy pieczenia są takie same jak w starym piekarniku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
Top
Bottom