- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Chlebowe kotlety
Dobry sposób na zagospodarowanie czerstwego chleba. Kotlety najlepiej smakują z keczupem,chrzanem,ostrymi surówkami. Przepis pochodzi z czasopisma "Moje gotowanie"
-kawałek wędzonego boczku
-bochenek czerstwego chleba
-3 szklanki mleka
-4 cebule
-2 jajka
-sól,pieprz,ulubiona przyprawa(ja dodałam przyprawę myśliwską)
-olej
Boczek pokroić w kostkę,przesmażyć na skwarki.
Pokrojony chleb zalać mlekiem,dodać pokrojone w kostkę cebule,jajka,przyprawy i zmiksować wszystko na gładką masę.
Dodać skwarki z wytopionym tłuszczem,dokładnie wymieszać.
Formować duże kotlety i smażyć z obu stron na oleju.
Podawać z keczupem,chrzanem,surówką z marchwi z chrzanem lub kiszoną kapustą.

Dobry sposób na zagospodarowanie czerstwego chleba. Kotlety najlepiej smakują z keczupem,chrzanem,ostrymi surówkami. Przepis pochodzi z czasopisma "Moje gotowanie"
-kawałek wędzonego boczku
-bochenek czerstwego chleba
-3 szklanki mleka
-4 cebule
-2 jajka
-sól,pieprz,ulubiona przyprawa(ja dodałam przyprawę myśliwską)
-olej
Boczek pokroić w kostkę,przesmażyć na skwarki.
Pokrojony chleb zalać mlekiem,dodać pokrojone w kostkę cebule,jajka,przyprawy i zmiksować wszystko na gładką masę.
Dodać skwarki z wytopionym tłuszczem,dokładnie wymieszać.
Formować duże kotlety i smażyć z obu stron na oleju.
Podawać z keczupem,chrzanem,surówką z marchwi z chrzanem lub kiszoną kapustą.