Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Chlebowe kotlety
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1408322" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #483D8B"><strong><span style="font-size: 26px">Chlebowe kotlety</span></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]80947[/ATTACH]</p><p></p><p>Dobry sposób na zagospodarowanie czerstwego chleba. Kotlety najlepiej smakują z keczupem,chrzanem,ostrymi surówkami. Przepis pochodzi z czasopisma &quot;Moje gotowanie&quot;</p><p></p><p>-kawałek wędzonego boczku</p><p>-bochenek czerstwego chleba</p><p>-3 szklanki mleka</p><p>-4 cebule</p><p>-2 jajka</p><p>-sól,pieprz,ulubiona przyprawa(ja dodałam przyprawę myśliwską)</p><p>-olej</p><p></p><p>Boczek pokroić w kostkę,przesmażyć na skwarki.</p><p>Pokrojony chleb zalać mlekiem,dodać pokrojone w kostkę cebule,jajka,przyprawy i zmiksować wszystko na gładką masę.</p><p>Dodać skwarki z wytopionym tłuszczem,dokładnie wymieszać.</p><p>Formować duże kotlety i smażyć z obu stron na oleju.</p><p></p><p>Podawać z keczupem,chrzanem,surówką z marchwi z chrzanem lub kiszoną kapustą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1408322, member: 421"] [COLOR=#483D8B][B][SIZE=12]Chlebowe kotlety[/SIZE][/B][/COLOR][B][SIZE=12][/size][/B][SIZE=12][/SIZE] [ATTACH=full]80947[/ATTACH] Dobry sposób na zagospodarowanie czerstwego chleba. Kotlety najlepiej smakują z keczupem,chrzanem,ostrymi surówkami. Przepis pochodzi z czasopisma "Moje gotowanie" -kawałek wędzonego boczku -bochenek czerstwego chleba -3 szklanki mleka -4 cebule -2 jajka -sól,pieprz,ulubiona przyprawa(ja dodałam przyprawę myśliwską) -olej Boczek pokroić w kostkę,przesmażyć na skwarki. Pokrojony chleb zalać mlekiem,dodać pokrojone w kostkę cebule,jajka,przyprawy i zmiksować wszystko na gładką masę. Dodać skwarki z wytopionym tłuszczem,dokładnie wymieszać. Formować duże kotlety i smażyć z obu stron na oleju. Podawać z keczupem,chrzanem,surówką z marchwi z chrzanem lub kiszoną kapustą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Chlebowe kotlety
Top
Bottom