Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik ogórkowy z jajkiem i prażonymi migdałami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1463312" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Chłodnik ogórkowy z jajkiem i prażonymi migdałami</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]85086[/ATTACH]</p><p></p><p>600 g ogórków</p><p>100 g pokrojonych migdałów</p><p>800 ml kefiru</p><p>100 ml śmietany</p><p>150 ml jogurtu typu greckiego</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>starta skórka z jednej cytryny</p><p>80 g posiekanego koperku</p><p>jajek w zależności od porcji</p><p>50 ml octu spirytusowego</p><p>2 pęczki rzodkiewek utartych na grubych oczkach</p><p>100 g suszonych pomidorów posiekanych w drobną kostkę</p><p>sól i biały pieprz</p><p></p><p>1. Ogórki obieramy. 400 g kroimy w byle jaką kostkę. Z 200 g ogórka pozbywamy się nasion i kroimy w drobną kostkę.</p><p>2. Byle jak posiekane ogórki oraz uzyskane gniazda nasienne ,obrany czosnek , dwa rodzaje jogutrów oraz śmietanę miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem (po łyżeczce soli i pierz). Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki , utartą rzodkiewkę.</p><p>posiekany koperek i startą skórkę z cytryny. Wszystko mieszamy i odstawiamy na co najmniej 4 godziny lodówki</p><p>3. Płatki migdałów prażymy na patelni.</p><p>4. Do gotującej się wody z octem za pomocą małego talerzyka wkładamy jajka. Gotujemy tak by żółtko było płynne a białko stałe.</p><p>5. Chłodnik przelewamy do miseczek, wkładamy gorące jajko i posypujemy migdałami</p><p></p><p>ps 1 Przepis pochodzi z : <a href="http://kuchnialidla.pl/product/chlodnik-ogorkowy-z-prazonymi-migdalami" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/product/chlodnik-og...onymi-migdalami</a></p><p>ps 2 Jajka swobodnie można podawać jako jajka sadzone.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1463312, member: 140"] [SIZE=14][B]Chłodnik ogórkowy z jajkiem i prażonymi migdałami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]85086[/ATTACH] 600 g ogórków 100 g pokrojonych migdałów 800 ml kefiru 100 ml śmietany 150 ml jogurtu typu greckiego 2 ząbki czosnku starta skórka z jednej cytryny 80 g posiekanego koperku jajek w zależności od porcji 50 ml octu spirytusowego 2 pęczki rzodkiewek utartych na grubych oczkach 100 g suszonych pomidorów posiekanych w drobną kostkę sól i biały pieprz 1. Ogórki obieramy. 400 g kroimy w byle jaką kostkę. Z 200 g ogórka pozbywamy się nasion i kroimy w drobną kostkę. 2. Byle jak posiekane ogórki oraz uzyskane gniazda nasienne ,obrany czosnek , dwa rodzaje jogutrów oraz śmietanę miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem (po łyżeczce soli i pierz). Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki , utartą rzodkiewkę. posiekany koperek i startą skórkę z cytryny. Wszystko mieszamy i odstawiamy na co najmniej 4 godziny lodówki 3. Płatki migdałów prażymy na patelni. 4. Do gotującej się wody z octem za pomocą małego talerzyka wkładamy jajka. Gotujemy tak by żółtko było płynne a białko stałe. 5. Chłodnik przelewamy do miseczek, wkładamy gorące jajko i posypujemy migdałami ps 1 Przepis pochodzi z : [URL="http://kuchnialidla.pl/product/chlodnik-ogorkowy-z-prazonymi-migdalami"]http://kuchnialidla.pl/product/chlodnik-og...onymi-migdalami[/URL] ps 2 Jajka swobodnie można podawać jako jajka sadzone. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik ogórkowy z jajkiem i prażonymi migdałami
Top
Bottom