Chłodnik Szczawiowo-Szpinakowy

joannas

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
Przepis z książki: Montignac nad Wisłą

Chłodnik Szczawiowo-Szpinakowy
Składniki:
2 łyżki oliwy z oliwek lub masła
250g szczawiu
250g młodego szpinaku
25g świeżo utartego chrzanu
800 ml białego wina wytrawnego
ogórek kiszony drobno pokrojony
2 łyżki koperku posiekanego
250g ugotowanej ryby- szczupak, okoń lub łosoś
Przygotowanie:
Podgrzać w garnku oliwę, podsmażyć szczaw, szpinak, chrzan. Przykryć garnek i odczekać 3 min. Zmiksować warzywa, dolać wino, dodać ogórka,, koperek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki na 3 godz.
Dodać kawałki ryb i posypać koperkiem.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
joannas @ 17 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=506636800 ml białego wina
Już mi się podobie
icon_mrgreen.gif
icon_wink.gif


Ciekawe zestawienie - szpinak i szczaw
gruebel_2.gif

Ogórki lubie, koperek tak samo.
Tą rybe sobie daruje a chrzan hmm ze słoika może
gruebel_2.gif


anbetung.gif
za wklepanie
cvety.gif