Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik z wiśni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 879420" data-attributes="member: 10341"><p>Poprzednio była zupa wiśniowa na ciepło, a dzisiaj zrobię chłodnik, bo chociaż nie ma nadmiernych upałów, w taką pogodę będzie pasował znakomicie. Przepis pochodzi z miesięcznika &quot;Kuchnia&quot;. Ja zrobiłam z połowy tej porcji, ale podaję proporcje dla 4 osób. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>30 dkg wiśni</p><p>10 dkg cukru</p><p>skórka otarta z 1 pomarańczy</p><p>2- 3 gożdziki</p><p>szczypta cynamonu</p><p>1/2 butelki czerwonego wytrawnego wina (brałam półwytrawne)</p><p>1 szklanka soku z czerwonych porzeczek</p><p>biszkopty</p><p></p><p>Wiśnie myjemy i drylujemy z pestek, a następnie miksujemy z cukrem i zmielonymi przyprawami. Dokładnie chodzi o gożdziki, które utarłam w możdzierzu. Do miksowania dodajemy też skórkę z pomarańczy i cynamon. Zmiksowane wiśnie łączymy z winem i sokiem porzeczkowym. Podajemy z biszkoptami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 879420, member: 10341"] Poprzednio była zupa wiśniowa na ciepło, a dzisiaj zrobię chłodnik, bo chociaż nie ma nadmiernych upałów, w taką pogodę będzie pasował znakomicie. Przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia". Ja zrobiłam z połowy tej porcji, ale podaję proporcje dla 4 osób. [B]Składniki [/B]30 dkg wiśni 10 dkg cukru skórka otarta z 1 pomarańczy 2- 3 gożdziki szczypta cynamonu 1/2 butelki czerwonego wytrawnego wina (brałam półwytrawne) 1 szklanka soku z czerwonych porzeczek biszkopty Wiśnie myjemy i drylujemy z pestek, a następnie miksujemy z cukrem i zmielonymi przyprawami. Dokładnie chodzi o gożdziki, które utarłam w możdzierzu. Do miksowania dodajemy też skórkę z pomarańczy i cynamon. Zmiksowane wiśnie łączymy z winem i sokiem porzeczkowym. Podajemy z biszkoptami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik z wiśni
Bottom