Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
chłodnik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alwisia" data-source="post: 368605" data-attributes="member: 2030"><p>Ja robię jako zupę &quot;nic&quot;jako chłodnik.Ubijam białka, osobno żółtka ucieram z cukrem, mleko 0.5 procentowe gotuję. Na gotujące mleko kładę łyżką białka i zaparzam po obu stronach.Wyjmuję piankę na talerz. Do przestudzonego mleka dodaję żótka i wymieszam.Mleko schłdzam, wlewam do wysokich szklanek na wierzch kładę piankę - można posypać ją cynamonem lub utartą czekoladą. Można podać jako zupę na talerzu, ale wtedy podajemy ciepłą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alwisia, post: 368605, member: 2030"] Ja robię jako zupę "nic"jako chłodnik.Ubijam białka, osobno żółtka ucieram z cukrem, mleko 0.5 procentowe gotuję. Na gotujące mleko kładę łyżką białka i zaparzam po obu stronach.Wyjmuję piankę na talerz. Do przestudzonego mleka dodaję żótka i wymieszam.Mleko schłdzam, wlewam do wysokich szklanek na wierzch kładę piankę - można posypać ją cynamonem lub utartą czekoladą. Można podać jako zupę na talerzu, ale wtedy podajemy ciepłą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
chłodnik
Top
Bottom