2 tabliczki czekolady deserowej
500 ml śmietanki kremówki
8 łyżek cukru
8 jajek
Rozpuscic czekolade na parze. Ubic smietane kremowke na sztywno. Do tego jajka (ok 8 szt.)- tyle ile zoltek tyle lyzek cukru - zoltka na puch, bialka na piane. Potem polaczyc czekolade z zoltkami, potem ze smietana na koniec delikatnymi ruchami z piana. Schladzic w lodowce lub nawet w zamrazarce, na koniec lyzka formujac lezki podawac udekorowane np mieta na talerzykach.
500 ml śmietanki kremówki
8 łyżek cukru
8 jajek
Rozpuscic czekolade na parze. Ubic smietane kremowke na sztywno. Do tego jajka (ok 8 szt.)- tyle ile zoltek tyle lyzek cukru - zoltka na puch, bialka na piane. Potem polaczyc czekolade z zoltkami, potem ze smietana na koniec delikatnymi ruchami z piana. Schladzic w lodowce lub nawet w zamrazarce, na koniec lyzka formujac lezki podawac udekorowane np mieta na talerzykach.