Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Chocolate fudge cake
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 393670" data-attributes="member: 344"><p>Tradycyjne anglosaskie ciacho. Mniej tłusta i mniej jajeczna alternatywa dla brownies. </p><p></p><p>250 g czekolady </p><p>100 g masła</p><p>1/2- 3/4 szkl cukru </p><p>3 jajka</p><p>1 szkl mąki</p><p></p><p>Czekoladę rozpuścić z masłem. Ostudzić. Dodać cukier i jajka i krótko ubić. Ciągle ubijając, dodać mąkę w trzech porcjach. Ubijać tylko do dokładnego połączenia się składników. Piec w 200* przez ok. 50- 60 min. Po 20 min. przykryć ciasto folią alu- inaczej wierzch się przypali</p><p></p><p>Polewa: 150 g czekolady i 30 g masła rozpuścić i posmarować upieczone ciasto.</p><p></p><p>[ATTACH=full]2723[/ATTACH]</p><p></p><p>Uwagi:</p><p>- użyłam tortownicy a 21 cm.</p><p>- można piec do całkowicie suchego patyczka, ale można pozostawić sam środek lekko niedopieczony- co ja zawsze robię, na wyraźne życzenie</p><p>- rodzaj czekolady wg uznania, ja użyłam mlecznej z orzeszkami (taką akurat dostałam w SK)</p><p>- ilość cukru zależy od rodzaju użytej czekolady</p><p></p><p>Według:</p><p><a href="http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,29814545,P_KOBIETA_PRZEPISY.html" target="_blank">http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,...A_PRZEPISY.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 393670, member: 344"] Tradycyjne anglosaskie ciacho. Mniej tłusta i mniej jajeczna alternatywa dla brownies. 250 g czekolady 100 g masła 1/2- 3/4 szkl cukru 3 jajka 1 szkl mąki Czekoladę rozpuścić z masłem. Ostudzić. Dodać cukier i jajka i krótko ubić. Ciągle ubijając, dodać mąkę w trzech porcjach. Ubijać tylko do dokładnego połączenia się składników. Piec w 200* przez ok. 50- 60 min. Po 20 min. przykryć ciasto folią alu- inaczej wierzch się przypali Polewa: 150 g czekolady i 30 g masła rozpuścić i posmarować upieczone ciasto. [ATTACH=full]2723[/ATTACH] Uwagi: - użyłam tortownicy a 21 cm. - można piec do całkowicie suchego patyczka, ale można pozostawić sam środek lekko niedopieczony- co ja zawsze robię, na wyraźne życzenie - rodzaj czekolady wg uznania, ja użyłam mlecznej z orzeszkami (taką akurat dostałam w SK) - ilość cukru zależy od rodzaju użytej czekolady Według: [URL="http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,29814545,P_KOBIETA_PRZEPISY.html"]http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,...A_PRZEPISY.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Chocolate fudge cake
Top
Bottom