Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chow mein po wegetariansku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 68884" data-attributes="member: 28"><p><strong>Chow mein po wegetariansku</strong></p><p></p><p>Jako dodatek do potraw lub jako osobne danie</p><p></p><p>25 dag chinskiego makaronu jajecznego</p><p>2 galazki selera naciowego</p><p>kielki bambusa( garsc)</p><p>2 lyzki oleju z orzeszkow ziemnych</p><p>3 zabki czosnku- zmiazdzone</p><p>1 cebula- pokrojona na cienkie plasterki</p><p>20 dag malych pieczarek( cale)</p><p>1 lyzka jasnego sosu sojowego</p><p>2 lyzki ciemnego sosu sojowego</p><p>2 lyzeczki startego korzenia imbiru</p><p>3 lyzki bulionu z kurczaka</p><p>1 lyzka ryzowego wina lub dry sherry</p><p>1 lyzeczka cukru</p><p>10 dag kielkow fasolowych</p><p></p><p>DO posypania- kolendra </p><p></p><p>Makaron jajeczny moczyc we wrzatku przez 3-5 minut ( nalezy uwazac zeby nie byl za miekki, 5 minut moze sie okazac za duzo).Nastepnie przelozyc do zimnej wody i tam pozostawic do momentu az makaron bedzie nam znowu potrzebny</p><p></p><p>Seler neciowy pokroic na ukos na male kawalki.Bambusa na cienkie paseczki.Rozegrzac wok , wlac olej. Kiedy goracy dodac czosnek- stir fry przez okolo 10 sekund. Nastepnie dodac cebule, seler, pieczarki i bambusa- stir fry przez kolejne 5 minut .Odcedzic makaron, przelozyc do woka- stir fry przez minute, dodac reszte sklednikow oprocz fasolowych kielkow. Po 2 minutach takiego gotowania na goracym ogniu dodac kielki- wszystko razem wymieszac .</p><p></p><p>Posypac kolendra</p><p></p><p></p><p>Uwagi:</p><p>- uwazac na makaron</p><p>- dry sherry lub ryzowy ocet musza byc aby danie smakowalo tak jak powinno</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 68884, member: 28"] [B]Chow mein po wegetariansku[/B] Jako dodatek do potraw lub jako osobne danie 25 dag chinskiego makaronu jajecznego 2 galazki selera naciowego kielki bambusa( garsc) 2 lyzki oleju z orzeszkow ziemnych 3 zabki czosnku- zmiazdzone 1 cebula- pokrojona na cienkie plasterki 20 dag malych pieczarek( cale) 1 lyzka jasnego sosu sojowego 2 lyzki ciemnego sosu sojowego 2 lyzeczki startego korzenia imbiru 3 lyzki bulionu z kurczaka 1 lyzka ryzowego wina lub dry sherry 1 lyzeczka cukru 10 dag kielkow fasolowych DO posypania- kolendra Makaron jajeczny moczyc we wrzatku przez 3-5 minut ( nalezy uwazac zeby nie byl za miekki, 5 minut moze sie okazac za duzo).Nastepnie przelozyc do zimnej wody i tam pozostawic do momentu az makaron bedzie nam znowu potrzebny Seler neciowy pokroic na ukos na male kawalki.Bambusa na cienkie paseczki.Rozegrzac wok , wlac olej. Kiedy goracy dodac czosnek- stir fry przez okolo 10 sekund. Nastepnie dodac cebule, seler, pieczarki i bambusa- stir fry przez kolejne 5 minut .Odcedzic makaron, przelozyc do woka- stir fry przez minute, dodac reszte sklednikow oprocz fasolowych kielkow. Po 2 minutach takiego gotowania na goracym ogniu dodac kielki- wszystko razem wymieszac . Posypac kolendra Uwagi: - uwazac na makaron - dry sherry lub ryzowy ocet musza byc aby danie smakowalo tak jak powinno [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chow mein po wegetariansku*
Top
Bottom