Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chowder warzywny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katka323" data-source="post: 1493979" data-attributes="member: 32275"><p>Przepis pochodzi z książki &quot;Z kuchennej półeczki kuchnia wegetarianska&quot;, robiony przeze mnie wielokrotnie, z zestawem warzyw modyfikowanym wg aktualnych zasobów.</p><p></p><p>1 łyżka oleju</p><p>1 czerwona cebula pokrojona w drobna kostkę </p><p>1 papryka pokrojona w drobna kostkę</p><p>3 zmiazdzone ząbki czosnku</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p>1 duży ziemniak pokrojony w drobna kostkę</p><p>600 ml mleka</p><p>300 ml bulionu warzywnego </p><p>50 g rozyczek brokulow</p><p>300 g kukurydzy z puszki odsaczonej</p><p>75 g startego ostrego sera</p><p>Sól, pieprz</p><p></p><p>W garnku rozgrzać olej, przez ok. 3 minuty obsmazamy cebulę, czosnek, papryke i ziemniaka. Mieszając dodać mąkę i gotować ok 30 sekund. Dolać mleko i bulion, wymieszać. Dodać brokuly i kukurydze, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na średnim ogniu ok. 20 min, aż warzywa bedą miękkie. Dorzucić starty ser, mieszać aż sie rozpusci. Doprawic solą i pieprzem.</p><p></p><p>Z tej porcji wychodzą 4 średnie miseczki, z reguły zwiekszam o polowe składniki.</p><p>Fotkę uzupelnie przy najbliższej okazji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katka323, post: 1493979, member: 32275"] Przepis pochodzi z książki "Z kuchennej półeczki kuchnia wegetarianska", robiony przeze mnie wielokrotnie, z zestawem warzyw modyfikowanym wg aktualnych zasobów. 1 łyżka oleju 1 czerwona cebula pokrojona w drobna kostkę 1 papryka pokrojona w drobna kostkę 3 zmiazdzone ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej 1 duży ziemniak pokrojony w drobna kostkę 600 ml mleka 300 ml bulionu warzywnego 50 g rozyczek brokulow 300 g kukurydzy z puszki odsaczonej 75 g startego ostrego sera Sól, pieprz W garnku rozgrzać olej, przez ok. 3 minuty obsmazamy cebulę, czosnek, papryke i ziemniaka. Mieszając dodać mąkę i gotować ok 30 sekund. Dolać mleko i bulion, wymieszać. Dodać brokuly i kukurydze, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na średnim ogniu ok. 20 min, aż warzywa bedą miękkie. Dorzucić starty ser, mieszać aż sie rozpusci. Doprawic solą i pieprzem. Z tej porcji wychodzą 4 średnie miseczki, z reguły zwiekszam o polowe składniki. Fotkę uzupelnie przy najbliższej okazji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chowder warzywny
Top
Bottom