Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Chrupiace ciasteczka bakaliowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bawareczka" data-source="post: 1379872" data-attributes="member: 23241"><p>dla mnie adwent to czas pieczenia ciastek, mam juz kilka puszek, troche tych ciastek juz zniklo. Dzis odkrylam nowy przepis wyprobowalam i bardzo mi smakuje. Na prosbe Neli wiec:</p><p></p><p>125 g suszonych wisni lub innych owocow, u mnie byly dzis morele i zurawina</p><p>35 g Masla</p><p>2 EL soku jablkowego</p><p>Cukier waniliowy</p><p>100 g Cukru</p><p>60 g Maki</p><p>50 g platkow migdalowych</p><p>25 g siekanych migdalow</p><p></p><p>Owpce posiekac. Maslo stopic, dodac cukier waniliowy i sok jablkowy.</p><p>W miste wymieszac make, cukier i dodac mieszanke maslana. Do tego wmieszac posiekane migdyly, suche owoce. Na koniec dodac platki migdalowe i delikatnie wymieszac, by platki sie za bardzo nie polamaly.</p><p>Nakladac na blache dwoma lyzeczkami kulki z masy, zostawic troche odstepu miedzy nimi. </p><p>Piec w 180°C przez okolo 12 minut. </p><p>Moje kulki wyszly troche za duze nakladalam je rakami zmoczonymi w wodzie, musialam je tez troszke dluzej piec.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bawareczka, post: 1379872, member: 23241"] dla mnie adwent to czas pieczenia ciastek, mam juz kilka puszek, troche tych ciastek juz zniklo. Dzis odkrylam nowy przepis wyprobowalam i bardzo mi smakuje. Na prosbe Neli wiec: 125 g suszonych wisni lub innych owocow, u mnie byly dzis morele i zurawina 35 g Masla 2 EL soku jablkowego Cukier waniliowy 100 g Cukru 60 g Maki 50 g platkow migdalowych 25 g siekanych migdalow Owpce posiekac. Maslo stopic, dodac cukier waniliowy i sok jablkowy. W miste wymieszac make, cukier i dodac mieszanke maslana. Do tego wmieszac posiekane migdyly, suche owoce. Na koniec dodac platki migdalowe i delikatnie wymieszac, by platki sie za bardzo nie polamaly. Nakladac na blache dwoma lyzeczkami kulki z masy, zostawic troche odstepu miedzy nimi. Piec w 180°C przez okolo 12 minut. Moje kulki wyszly troche za duze nakladalam je rakami zmoczonymi w wodzie, musialam je tez troszke dluzej piec. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Chrupiace ciasteczka bakaliowe
Top
Bottom