Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Chrupiące ciasteczka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 788608" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]36058[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>* 500 g mąki</p><p>* 200 g margaryny</p><p>* 50 g cukru pudru</p><p>* 3 żółtka</p><p>* 125 ml gęstej śmietany (18%)</p><p>* 3 łyżeczki amoniaku</p><p></p><p>* białko do smarowania</p><p>* cukier do posypania</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>Amoniak wymieszać ze śmietaną. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Ja robię to w malakserze , co zajmuje ok. 3 minut. Ciasto podzielić na kilka kawałków, które rozwałkowujemy na grubość 3 - 5 mm i wykrawamy ciastka. Układamy na blaszce i smarujemy białkiem. Posypujemy cukrem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do lekkiego zezłocenia ciasteczek.</p><p></p><p>[ATTACH=full]36059[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 788608, member: 4258"] [ATTACH=full]36058[/ATTACH] [B]Składniki:[/B] * 500 g mąki * 200 g margaryny * 50 g cukru pudru * 3 żółtka * 125 ml gęstej śmietany (18%) * 3 łyżeczki amoniaku * białko do smarowania * cukier do posypania [B]Wykonanie:[/B] Amoniak wymieszać ze śmietaną. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Ja robię to w malakserze , co zajmuje ok. 3 minut. Ciasto podzielić na kilka kawałków, które rozwałkowujemy na grubość 3 - 5 mm i wykrawamy ciastka. Układamy na blaszce i smarujemy białkiem. Posypujemy cukrem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do lekkiego zezłocenia ciasteczek. [ATTACH=full]36059[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Chrupiące ciasteczka
Top
Bottom