Chrupiące i mocno bananowe pancakes.
4 dojrzałe duże banany
pół szklanki mąki tortowej
1 szklanka mleka
1/2 szklanki śmietany 12%
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
6 łyżek cukru
1 łyżka cukru waniliowego
olej do smażenia
Banany kroimy w plasterki. Dodajemy do nich mleko, śmietanę, cukry, proszek do pieczenia i miksujemy wszystko na jednolitą masę blenderem.
Dosypujemy mąkę – mieszamy.
Jajo ubijamy do białości i dodajemy na sam koniec do masy dokładnie mieszając.
Smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
Smacznego !!!

4 dojrzałe duże banany
pół szklanki mąki tortowej
1 szklanka mleka
1/2 szklanki śmietany 12%
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
6 łyżek cukru
1 łyżka cukru waniliowego
olej do smażenia
Banany kroimy w plasterki. Dodajemy do nich mleko, śmietanę, cukry, proszek do pieczenia i miksujemy wszystko na jednolitą masę blenderem.
Dosypujemy mąkę – mieszamy.
Jajo ubijamy do białości i dodajemy na sam koniec do masy dokładnie mieszając.
Smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
Smacznego !!!