Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
chrupiące pierniczki o bardzo intensywnym, bogatym smaku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 405675" data-attributes="member: 231"><p>no że bardzo to nie powiedziałabym, bo dla mnie kluczowe nie są składniki, tylko procedura, a ta jest kompetnie inna. Ale kto wie, bajaderka lubi Cook's Illustrated, może to był punkt wyjścia dla jej przepisu</p><p></p><p>Chya niejasno napisałam, bo etap mrozenia mozna ominąć - i zastąpić go chłodzeniem w lodówce. Ale etapu wałkowania przez folię po wyrobieniu nie da się pominąć, bo ciasto spłaszczone i schłodzone w czasie wałkowania bardzo się kruszylo i lepiło zarazem (kruche ciasto jesli chce sie cieniutenko wywalkowac zachowuje sie tak samo)</p><p></p><p>Natomiast chłodzenie jest moim zdaniem koneiczne, żeby były aż tak chrupiące, jak byly - dokładnie jak z kruchym. Dlatego na te 20 minutek leci do zamrażalnka. No i takie zimne znacznie łatwiej przenosic po wycięciu na blachę</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 405675, member: 231"] no że bardzo to nie powiedziałabym, bo dla mnie kluczowe nie są składniki, tylko procedura, a ta jest kompetnie inna. Ale kto wie, bajaderka lubi Cook's Illustrated, może to był punkt wyjścia dla jej przepisu Chya niejasno napisałam, bo etap mrozenia mozna ominąć - i zastąpić go chłodzeniem w lodówce. Ale etapu wałkowania przez folię po wyrobieniu nie da się pominąć, bo ciasto spłaszczone i schłodzone w czasie wałkowania bardzo się kruszylo i lepiło zarazem (kruche ciasto jesli chce sie cieniutenko wywalkowac zachowuje sie tak samo) Natomiast chłodzenie jest moim zdaniem koneiczne, żeby były aż tak chrupiące, jak byly - dokładnie jak z kruchym. Dlatego na te 20 minutek leci do zamrażalnka. No i takie zimne znacznie łatwiej przenosic po wycięciu na blachę [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
chrupiące pierniczki o bardzo intensywnym, bogatym smaku
Top
Bottom