Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Chutney z dyni, moreli i rodzynek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cantiq" data-source="post: 904515" data-attributes="member: 4238"><p>Jako, ze póki co siedzi na gazie a próbowałam go już wielokrotnie, podaję przepis ze swojego kajetu, nie pamiętam dokładnie skąd go wzięłam, ale podobny przepis znajduje się na cojemy.</p><p></p><p>[ATTACH=full]46288[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p><strong>Chutney z dyni, moreli i rodzynek</strong></p><p></p><p>0,5 kg miąższu z dyni pokrojonego na drobną kosteczkę</p><p>1 cebula - drobno posiekana</p><p>100 gram moreli - drobno skrojonych</p><p>125g sułtanek</p><p>kawałek imbiru (około 3 cm) drobno pokrojony</p><p>pół łyżeczki soli</p><p>pół łyżeczki pieprzu ziarnistego</p><p>1 mały kawałek cynamonu</p><p>1-2 goździk</p><p>125 g cukru trzcinowego</p><p>35 ml białego octu winnego</p><p></p><p>Skrojone składniki wkładamy do dość dużego rondla i dusimy pod przykryciem około 60 minut, musimy sprawdzić dynię, musi być ona miękka a zbędna woda musi być wyparowana. </p><p>Wyparzone słoiki (sprawdzić zamknięcie bo musi mocno trzymać!) wypełniamy jeszcze gorącym Chutney. Szczelnie zamykany, dobrze zabezpieczony słoik z Chutney może stać w chłodnym miejscu nawet do 6 miesięcy!</p><p></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]46289[/ATTACH]</p><p></p><p>Powód edycji: dodanie zdjęć.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cantiq, post: 904515, member: 4238"] Jako, ze póki co siedzi na gazie a próbowałam go już wielokrotnie, podaję przepis ze swojego kajetu, nie pamiętam dokładnie skąd go wzięłam, ale podobny przepis znajduje się na cojemy. [ATTACH=full]46288[/ATTACH] [B]Chutney z dyni, moreli i rodzynek[/B] 0,5 kg miąższu z dyni pokrojonego na drobną kosteczkę 1 cebula - drobno posiekana 100 gram moreli - drobno skrojonych 125g sułtanek kawałek imbiru (około 3 cm) drobno pokrojony pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu ziarnistego 1 mały kawałek cynamonu 1-2 goździk 125 g cukru trzcinowego 35 ml białego octu winnego Skrojone składniki wkładamy do dość dużego rondla i dusimy pod przykryciem około 60 minut, musimy sprawdzić dynię, musi być ona miękka a zbędna woda musi być wyparowana. Wyparzone słoiki (sprawdzić zamknięcie bo musi mocno trzymać!) wypełniamy jeszcze gorącym Chutney. Szczelnie zamykany, dobrze zabezpieczony słoik z Chutney może stać w chłodnym miejscu nawet do 6 miesięcy! [ATTACH=full]46289[/ATTACH] Powód edycji: dodanie zdjęć. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Chutney z dyni, moreli i rodzynek
Top
Bottom