Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chutney z mango*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 620071" data-attributes="member: 151"><p>Składniki:</p><p></p><p>mniej więcej z tego przepisu: <a href="http://tiny.pl/1zrq" target="_blank">tiny.pl/1zrq</a> ale nie dodałam czarnuszki i chilli, za to </p><p>dodałam jedną cebulę pokrojoną w kostkę i 3 łyżki octu winnego, a przyprawy najpierw </p><p>lekko roztarłam w moździerzu</p><p></p><p>- 2 średnie bardzo dojrzałe mango</p><p>- 2 łyżki oleju</p><p>- 2 suche papryczki chilli</p><p>- 2 ziarna pieprzu czarnego</p><p>- szczypta kuminu</p><p>- 1/4 łyżeczki nasion kolendry</p><p>- 1/4 łyżeczki nasion czarnuszki</p><p>- 1/4 łyżeczki nasion gorczycy</p><p>- 1/2 łyżeczki soli</p><p>- 1 łyżeczka cukru</p><p>- 1/4 łyżeczki papryki</p><p>- 1 łyżka stołowa soku z cytryny</p><p></p><p>Obrać mango i pokroić na kawałki lub rozgnieść łyżką. Rozgrzać na patelni olej i wsypać </p><p>przyprawy oprócz papryki, którą dodajemy pod koniec. Smażyć chwilę (w tym miejscu </p><p>dodać opcjonalnie cebulę) wsypać paprykę, sól i cukier, wymieszać i dodać sok z cytryny, </p><p>zmniejszyć ogień i dodać mango. Dusić ok. 5 minut mieszając od czasu do czasu. Można </p><p>przechowywać do tygodnia w lodówce, albo zapasteryzować. </p><p></p><p>[ATTACH=full]19873[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 620071, member: 151"] Składniki: mniej więcej z tego przepisu: [URL="http://tiny.pl/1zrq"]tiny.pl/1zrq[/URL] ale nie dodałam czarnuszki i chilli, za to dodałam jedną cebulę pokrojoną w kostkę i 3 łyżki octu winnego, a przyprawy najpierw lekko roztarłam w moździerzu - 2 średnie bardzo dojrzałe mango - 2 łyżki oleju - 2 suche papryczki chilli - 2 ziarna pieprzu czarnego - szczypta kuminu - 1/4 łyżeczki nasion kolendry - 1/4 łyżeczki nasion czarnuszki - 1/4 łyżeczki nasion gorczycy - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka cukru - 1/4 łyżeczki papryki - 1 łyżka stołowa soku z cytryny Obrać mango i pokroić na kawałki lub rozgnieść łyżką. Rozgrzać na patelni olej i wsypać przyprawy oprócz papryki, którą dodajemy pod koniec. Smażyć chwilę (w tym miejscu dodać opcjonalnie cebulę) wsypać paprykę, sól i cukier, wymieszać i dodać sok z cytryny, zmniejszyć ogień i dodać mango. Dusić ok. 5 minut mieszając od czasu do czasu. Można przechowywać do tygodnia w lodówce, albo zapasteryzować. [ATTACH=full]19873[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chutney z mango*
Bottom