Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Ciabatta (bajaderka)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Boshka" data-source="post: 374906" data-attributes="member: 2183"><p>To bylo moje pierwsze pieczywo samodzielnie upieczone. Moje ciabatty wyszly bardzo podobne do tych Hazo. </p><p>Popelnilam kilka bledow, ktore poprawie naztepnym razem: po pierwsze uzylam drozdzy instant, ktore w wersji angielskiej zawieraja jeszcze jakies polepszacze, czyli nastepnym razem dam suszone. Nastepnie dalam mniej soli niz w przepisie i bylo troche malo slone. I chyba uzyje maki chlebowej (takiej, ktora ma ok 12.5 g glutenu), a nie zwyczajnej (ta miala ok. 10 g glutenu)</p><p>Ale poza tym smakuje mi bardzo i nawet pachnie jak taka prawdziwa ciabatta!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Boshka, post: 374906, member: 2183"] To bylo moje pierwsze pieczywo samodzielnie upieczone. Moje ciabatty wyszly bardzo podobne do tych Hazo. Popelnilam kilka bledow, ktore poprawie naztepnym razem: po pierwsze uzylam drozdzy instant, ktore w wersji angielskiej zawieraja jeszcze jakies polepszacze, czyli nastepnym razem dam suszone. Nastepnie dalam mniej soli niz w przepisie i bylo troche malo slone. I chyba uzyje maki chlebowej (takiej, ktora ma ok 12.5 g glutenu), a nie zwyczajnej (ta miala ok. 10 g glutenu) Ale poza tym smakuje mi bardzo i nawet pachnie jak taka prawdziwa ciabatta! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Ciabatta (bajaderka)
Top
Bottom