Takie dzisiaj sniadanko w domu serwowalam , moze i wam sie spodoba
Ciabatte pokroic na kilka kawalkow do piekarnika az bedzie ciepla i chrupiaca.
6 jaj
5 lyzek smietanki
kilka malych szalotek
grzyby
rozmaryn
kilka plastrow boczku lub pancetta
A wiec,
szalotki drobno kroimy, podsmazamy na masle . Kiedy sie zeszkla dodajemy pokrojone grzyby - smazymy. Doprawiamy sola, pieprzem i rozmarynem, dodajemy 2 lyzki smietanki i wszysto razam gotujemy az smietanka wyparuje a rzyby beda" suche"
Jajka roztrzepujemy z pozostala smietanka i smazymy z nich jajecznice.
Boczek smazymy na osobnej patelce do m omentu az bedzie chrupiacy.Nastepnie odsaczamy na reczniku papierowym/
Skladanie naszej kanapki:
Na ciepla,chrupiaca ciabatte kladziemy okolo 1/4 jajecznicy. Na to ukladamy warstwe grzybow, plasterki boczku, mocno pieprzymy i jak ktos chce moze skropic na wierzchu olejem truflowym.
Dekorujemy galazka zielonej pietruszki i gotowe

Ciabatte pokroic na kilka kawalkow do piekarnika az bedzie ciepla i chrupiaca.
6 jaj
5 lyzek smietanki
kilka malych szalotek
grzyby
rozmaryn
kilka plastrow boczku lub pancetta
A wiec,
szalotki drobno kroimy, podsmazamy na masle . Kiedy sie zeszkla dodajemy pokrojone grzyby - smazymy. Doprawiamy sola, pieprzem i rozmarynem, dodajemy 2 lyzki smietanki i wszysto razam gotujemy az smietanka wyparuje a rzyby beda" suche"
Jajka roztrzepujemy z pozostala smietanka i smazymy z nich jajecznice.
Boczek smazymy na osobnej patelce do m omentu az bedzie chrupiacy.Nastepnie odsaczamy na reczniku papierowym/
Skladanie naszej kanapki:
Na ciepla,chrupiaca ciabatte kladziemy okolo 1/4 jajecznicy. Na to ukladamy warstwe grzybow, plasterki boczku, mocno pieprzymy i jak ktos chce moze skropic na wierzchu olejem truflowym.
Dekorujemy galazka zielonej pietruszki i gotowe
Ostatnią edycję dokonał moderator: