Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciacha na soku pomidorowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 969203" data-attributes="member: 4258"><p>Widziałam sporo przepisów na ciastka na soku ogórkowym lub pomidorowym , na rosyjskich stronach. Intrygowały mnie bardzo. No i zrobiłam ciacha na soku pomidorowym. Kolor mają niesamowity, a smak ................. wcale nie pomidorowy</p><p></p><p>[ATTACH=full]51954[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p><strong></strong></p><p>* 16 łyżek soku pomidorowego (użyłam z kartonu)</p><p>* 16 łyżek oleju (bez smaku i bez zapachu)</p><p>* 10 - 12 łyżek cukru (płaskie)</p><p>* 2 łyżeczki proszku do pieczenia (można zamienić na 1 łyżeczkę sody)</p><p>* 3 - 3,5 szklanki mąki</p><p>* 1 łyżka maku (opcjonalnie)</p><p>* można dodać dla aromatu ekstrakt waniliowy czy skórkę otartą z cytryny</p><p></p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>Sok, olej, cukier wymieszać w misce aż do rozpuszczenia się cukru. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do mieszaniny z sokiem. Zagnieść miękkie ciasto.</p><p><em><strong>Ja do połowy ciasta dodałam 1 łyżkę maku i razem zagniotłam.</strong></em></p><p>Ciasto zawinąć w folię i wstawić na godzinę do zamrażarki.</p><p>Po wyjęciu z zamrażarki, ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wykrawać ciastka </p><p>lub</p><p><em><strong>Rozwałkować osobno obie części ciasta (ta jedna z makiem), ułożyć jedno na drugie i zwinąć w roladę, którą należy pokroić na plasterki o grubości ok. 0,5 do 1 cm. </strong></em></p><p>Ciastka pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 20 minut</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 969203, member: 4258"] Widziałam sporo przepisów na ciastka na soku ogórkowym lub pomidorowym , na rosyjskich stronach. Intrygowały mnie bardzo. No i zrobiłam ciacha na soku pomidorowym. Kolor mają niesamowity, a smak ................. wcale nie pomidorowy [ATTACH=full]51954[/ATTACH] [B]Składniki: [/B] * 16 łyżek soku pomidorowego (użyłam z kartonu) * 16 łyżek oleju (bez smaku i bez zapachu) * 10 - 12 łyżek cukru (płaskie) * 2 łyżeczki proszku do pieczenia (można zamienić na 1 łyżeczkę sody) * 3 - 3,5 szklanki mąki * 1 łyżka maku (opcjonalnie) * można dodać dla aromatu ekstrakt waniliowy czy skórkę otartą z cytryny [B]Wykonanie:[/B] Sok, olej, cukier wymieszać w misce aż do rozpuszczenia się cukru. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do mieszaniny z sokiem. Zagnieść miękkie ciasto. [I][B]Ja do połowy ciasta dodałam 1 łyżkę maku i razem zagniotłam.[/B][/I] Ciasto zawinąć w folię i wstawić na godzinę do zamrażarki. Po wyjęciu z zamrażarki, ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wykrawać ciastka lub [I][B]Rozwałkować osobno obie części ciasta (ta jedna z makiem), ułożyć jedno na drugie i zwinąć w roladę, którą należy pokroić na plasterki o grubości ok. 0,5 do 1 cm. [/B][/I] Ciastka pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 20 minut [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciacha na soku pomidorowym
Bottom