Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciacha na soku pomidorowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 969281" data-attributes="member: 4258"><p>chodzi o kwaśny sok. Kwas z soku reaguje z proszkiem do pieczenia a ciacha fajnie rosną i są kruche. Pomidorowy (z tego co doczytałam to najlepszy jest sok z kiszonych pomidorów, ale ja nie bardzo wiem jaki to) daje dodatkowo kolor. </p><p></p><p>Jeżeli damy mniej cukru i ciacha cieniutko rozwałkujemy (skracamy czas pieczenia przy tym), będą smakowały niczym krakersy (tak doczytałam)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 969281, member: 4258"] chodzi o kwaśny sok. Kwas z soku reaguje z proszkiem do pieczenia a ciacha fajnie rosną i są kruche. Pomidorowy (z tego co doczytałam to najlepszy jest sok z kiszonych pomidorów, ale ja nie bardzo wiem jaki to) daje dodatkowo kolor. Jeżeli damy mniej cukru i ciacha cieniutko rozwałkujemy (skracamy czas pieczenia przy tym), będą smakowały niczym krakersy (tak doczytałam) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciacha na soku pomidorowym
Top
Bottom