Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasta na mące razowej- dla Paulinki i DagiM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 263493" data-attributes="member: 344"><p><strong>1. Tort czekoladowo- jogurtowy</strong> wg. Chocolate & Baking- 8- 10 porcji</p><p>Ciasto:</p><p>150 ml oleju</p><p>150 ml jogurtu naturalnego</p><p>175 g brązowego cukru</p><p>3 ubite jajka</p><p>100 g mąki pszennej pełnoziarnistej</p><p>125 g mąki pszennej białej</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>2 łyżki kakao</p><p>1 łyżeczka sody</p><p>50 g czekolady, roztopionej i wystudzonej</p><p>Ubić razem olej, jogurt, cukier i jajka. Wymieszać razem suche składniki, dodać do masy i ubić. Dodać czekoladę i ubić. Piec w tortownicy a 23 przez 45- 50 min w 180st. Ostudzić. Pokroić na trzy warstwy.</p><p>Krem:</p><p>150 ml jogurtu</p><p>150 ml kremówki</p><p>225 g owoców</p><p>Ubić razem jogurt i śmietanę. Przełożyć ciasto kremem i owocami</p><p></p><p><strong>2. Z dżemem owocowym</strong> wg. Chocolate & Baking- 8 porcji</p><p>225 g mąki pszennej razowej</p><p>3 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>175 g cukru</p><p>1 opakowanie cukru wanilinowego</p><p>6 łyżek oleju</p><p>250 ml wody</p><p>4 łyżki niskosłodzonego dżemu</p><p>cukier puder</p><p>Wymieszać razem suche składniki. Wymieszać razem mokre składniki, dodać do suchych i ubijać przez około 1 minutę, do osiągnięcia gładkiego ciasta. Piec w dwóch tortownicach a 20 przez 25- 30 min w 180st. Ostudzić, przełożyć dżemem, posypać cukrem pudrem.</p><p></p><p>3. <strong>Marchewkowo- bananowe</strong> wg. Classic Home Cooking- 10 porcji</p><p>Ciasto:</p><p>250 g mąki pszennej razowej</p><p>3 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>150 g brązowego cukru</p><p>60 posiekanych orzechów</p><p>150 ml oleju</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżka mleka</p><p>2 marchewki</p><p>2 banany</p><p>Wymieszać razem suche składniki. Wymieszać razem mokre składniki. Marchew zetrzeć, banany rozgnieść na puree, dodać do mokrych składników i wymieszać. Masę dodać do suchych składników, ubić. Piec w blaszce 20x20 przez 50 min w 180st. Ostudzić.</p><p>Topping:</p><p>250 g chudego kremowego serka</p><p>2 łyżki miodu</p><p>1 łyżeczka soku z cytryny</p><p>siekane orzechy</p><p>Ubić ser, miód i sok. Pokryć ciasto. Posypać siekanymi orzechami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 263493, member: 344"] [B]1. Tort czekoladowo- jogurtowy[/B] wg. Chocolate & Baking- 8- 10 porcji Ciasto: 150 ml oleju 150 ml jogurtu naturalnego 175 g brązowego cukru 3 ubite jajka 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 125 g mąki pszennej białej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 50 g czekolady, roztopionej i wystudzonej Ubić razem olej, jogurt, cukier i jajka. Wymieszać razem suche składniki, dodać do masy i ubić. Dodać czekoladę i ubić. Piec w tortownicy a 23 przez 45- 50 min w 180st. Ostudzić. Pokroić na trzy warstwy. Krem: 150 ml jogurtu 150 ml kremówki 225 g owoców Ubić razem jogurt i śmietanę. Przełożyć ciasto kremem i owocami [B]2. Z dżemem owocowym[/B] wg. Chocolate & Baking- 8 porcji 225 g mąki pszennej razowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek oleju 250 ml wody 4 łyżki niskosłodzonego dżemu cukier puder Wymieszać razem suche składniki. Wymieszać razem mokre składniki, dodać do suchych i ubijać przez około 1 minutę, do osiągnięcia gładkiego ciasta. Piec w dwóch tortownicach a 20 przez 25- 30 min w 180st. Ostudzić, przełożyć dżemem, posypać cukrem pudrem. 3. [B]Marchewkowo- bananowe[/B] wg. Classic Home Cooking- 10 porcji Ciasto: 250 g mąki pszennej razowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g brązowego cukru 60 posiekanych orzechów 150 ml oleju 2 jajka 1 łyżka mleka 2 marchewki 2 banany Wymieszać razem suche składniki. Wymieszać razem mokre składniki. Marchew zetrzeć, banany rozgnieść na puree, dodać do mokrych składników i wymieszać. Masę dodać do suchych składników, ubić. Piec w blaszce 20x20 przez 50 min w 180st. Ostudzić. Topping: 250 g chudego kremowego serka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka soku z cytryny siekane orzechy Ubić ser, miód i sok. Pokryć ciasto. Posypać siekanymi orzechami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasta na mące razowej- dla Paulinki i DagiM
Top
Bottom