Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasta z dynią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 391814" data-attributes="member: 344"><p>Niewypróbowane. Dość podobne do siebie. Z Wielkiej Kuchni Amerykańskiej.</p><p></p><p><strong>1. Pumpkin bread</strong>- 2 szt</p><p>3,5 szkl mąki</p><p>2 łyżeczki sody</p><p>1,5 łyżeczki cynamonu</p><p>1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>2 szkl cukru</p><p>165 g masła</p><p>4 jajka</p><p>2 szkl musu z dyni (ok. 450 g)</p><p>1/2 szkl wody</p><p>250 g rodzynek/moreli</p><p>1 szkl posiekanych orzechów</p><p></p><p>Wymieszać: mąkę, sodę, cynamon i proszek. Cukier utrzeć z masłem. Ucierając, dodawać jajka, mus i wodę. Do masy dodać mieszankę suchych i bakalie, wymieszać. Piec w dwóch formach 12x23 w 175* przez 55- 60 min.</p><p></p><p><strong>2. Pumpkin and Cheese Bars</strong>- 48 ciastek</p><p>2 szkl rozgniecionych herbatników</p><p>1/2 szkl roztopionego masła</p><p>cukier- opcjonalnie</p><p>Wszystko wymieszać i wylepić masą blachę 25x37. Schłodzić.</p><p></p><p>225 g kremowego serka</p><p>400 g (1 puszka) słodzonego mleka skondensowanego</p><p>2 jajka</p><p>2,5 szkl musu z dyni (ok. 550 g)</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>2 łyżeczki przyprawy do piernika</p><p>1 szkl posiekanych orzechów</p><p>Utrzeć ser. Ciągle ucierając, stopniowo dodawać mleko, jajka, dynię i przyprawy. Wlać masę na schłodzony spód. Posypać orzechami. Piec w 175* przez 30- 35 min, aż masa się zetnie. Ostudzić i pociąć na 48 ciastek</p><p></p><p><strong>3. Pumpkin pie</strong></p><p>spód z kruchego ciasta, albo crunch crust a 23 cm</p><p></p><p>Masa:</p><p>2 szkl musu z dyni (ok. 450 g)</p><p>400 g (1 puszka) słodzonego mleka skondensowanego</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>po 1/2 łyżeczki soli, granulowanego imbiru i gałki</p><p>Utrzeć wszystkie składniki. Wlać na spód. Piec w 220* przez 15 min, zmniejszyć temperaturę do 175* i piec jeszcze 35- 40 min, aż masa się zetnie.</p><p></p><p>Kruszonka: </p><p>po 1/2 szkl cukru i mąki </p><p>110 g masła</p><p>1/4 szkl posiekanych orzechów</p><p>Wymieszać mąkę z cukrem, wsiekać masło. Zagnieść kruszonkę. Dodać orzechy i wymieszać.</p><p>Posypać ciasto po 30 min pieczenia. Piec jeszcze 10 min.</p><p></p><p>Polewa:</p><p>1,5 szkl gęstej śmietany</p><p>2 łyżki cukru</p><p>opakowanie cukru waniliowego</p><p>Wszystko wymieszać. Polać ciasto po 30 min pieczenia. Piec jeszcze 10 min.</p><p></p><p><strong>4.Ciasto dyniowe bez pieczenia</strong></p><p>spód z kruchego ciasta, albo crunch crust a 23 cm</p><p></p><p>Masa:</p><p>400 g (1 puszka) słodzonego mleka skondensowanego</p><p>1 jajko</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>po 0,5 łyżeczki soli, granulowanego imbiru i gałki</p><p>2 1/4 łyżeczki żelatyny</p><p>2 łyżki wody</p><p>2 szkl (ok. 450 g) musu z dyni</p><p>Wymieszać mleko, jajko i przyprawy. Podgrzewać do zgęstnienia. Ostudzić. Żelatynę rozpuścić w wodzie, wymieszać z musem, całość dodać do masy mleczno- jajecznej. Wylać na spód. Chłodzić w lodówce ok. 4 godz.</p><p></p><p><strong>5. Rajskie ciasto z dynią </strong> </p><p>spód z kruchego ciasta, albo crunch crust a 23 cm</p><p></p><p>Masa:</p><p>250 g kremowego serka</p><p>0,75 szkl cukru</p><p>opakowanie cukru wanilinowego</p><p>3 jajka</p><p>1 1/4 szkl musu z dyni</p><p>1 szkl mleka w proszku</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>po 1/4 łyżeczki soli, granulowanego imbiru i gałki</p><p>syrop klonowy</p><p>Utrzeć razem: ser, 1/4 szkl cukru, cukier wanilinowy i 1 jajko. Wylać masę na spód.</p><p>Wymieszać: 1/2 szkl cukru, 2 jajka, dynię, mleko i przyprawy. Wylać masę na masę serową.</p><p>Piec w 175* przez 65 min. Ostudzić, posmarować syropem klonowym</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 391814, member: 344"] Niewypróbowane. Dość podobne do siebie. Z Wielkiej Kuchni Amerykańskiej. [B]1. Pumpkin bread[/B]- 2 szt 3,5 szkl mąki 2 łyżeczki sody 1,5 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szkl cukru 165 g masła 4 jajka 2 szkl musu z dyni (ok. 450 g) 1/2 szkl wody 250 g rodzynek/moreli 1 szkl posiekanych orzechów Wymieszać: mąkę, sodę, cynamon i proszek. Cukier utrzeć z masłem. Ucierając, dodawać jajka, mus i wodę. Do masy dodać mieszankę suchych i bakalie, wymieszać. Piec w dwóch formach 12x23 w 175* przez 55- 60 min. [B]2. Pumpkin and Cheese Bars[/B]- 48 ciastek 2 szkl rozgniecionych herbatników 1/2 szkl roztopionego masła cukier- opcjonalnie Wszystko wymieszać i wylepić masą blachę 25x37. Schłodzić. 225 g kremowego serka 400 g (1 puszka) słodzonego mleka skondensowanego 2 jajka 2,5 szkl musu z dyni (ok. 550 g) 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 szkl posiekanych orzechów Utrzeć ser. Ciągle ucierając, stopniowo dodawać mleko, jajka, dynię i przyprawy. Wlać masę na schłodzony spód. Posypać orzechami. Piec w 175* przez 30- 35 min, aż masa się zetnie. Ostudzić i pociąć na 48 ciastek [B]3. Pumpkin pie[/B] spód z kruchego ciasta, albo crunch crust a 23 cm Masa: 2 szkl musu z dyni (ok. 450 g) 400 g (1 puszka) słodzonego mleka skondensowanego 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu po 1/2 łyżeczki soli, granulowanego imbiru i gałki Utrzeć wszystkie składniki. Wlać na spód. Piec w 220* przez 15 min, zmniejszyć temperaturę do 175* i piec jeszcze 35- 40 min, aż masa się zetnie. Kruszonka: po 1/2 szkl cukru i mąki 110 g masła 1/4 szkl posiekanych orzechów Wymieszać mąkę z cukrem, wsiekać masło. Zagnieść kruszonkę. Dodać orzechy i wymieszać. Posypać ciasto po 30 min pieczenia. Piec jeszcze 10 min. Polewa: 1,5 szkl gęstej śmietany 2 łyżki cukru opakowanie cukru waniliowego Wszystko wymieszać. Polać ciasto po 30 min pieczenia. Piec jeszcze 10 min. [B]4.Ciasto dyniowe bez pieczenia[/B] spód z kruchego ciasta, albo crunch crust a 23 cm Masa: 400 g (1 puszka) słodzonego mleka skondensowanego 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu po 0,5 łyżeczki soli, granulowanego imbiru i gałki 2 1/4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 2 szkl (ok. 450 g) musu z dyni Wymieszać mleko, jajko i przyprawy. Podgrzewać do zgęstnienia. Ostudzić. Żelatynę rozpuścić w wodzie, wymieszać z musem, całość dodać do masy mleczno- jajecznej. Wylać na spód. Chłodzić w lodówce ok. 4 godz. [B]5. Rajskie ciasto z dynią [/B] spód z kruchego ciasta, albo crunch crust a 23 cm Masa: 250 g kremowego serka 0,75 szkl cukru opakowanie cukru wanilinowego 3 jajka 1 1/4 szkl musu z dyni 1 szkl mleka w proszku 1 łyżeczka cynamonu po 1/4 łyżeczki soli, granulowanego imbiru i gałki syrop klonowy Utrzeć razem: ser, 1/4 szkl cukru, cukier wanilinowy i 1 jajko. Wylać masę na spód. Wymieszać: 1/2 szkl cukru, 2 jajka, dynię, mleko i przyprawy. Wylać masę na masę serową. Piec w 175* przez 65 min. Ostudzić, posmarować syropem klonowym [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasta z dynią
Top
Bottom