Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasta z polewą śmietankową- dla Sylwii
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 293655" data-attributes="member: 344"><p><strong>Spody</strong> wg uznania (wiadomo- każdy ma swoje ulubione przepisy):</p><p>półkruche (podpiec), kruche (podpiec), krucho-drożdżowe (z 500 g mąki), drożdżowe (z 500 g mąki)</p><p></p><p><strong>Owoce</strong>:</p><p>cząstki 5- 6 jabłek, gruszek (obgotować w wodzie/ syropie), połówki- ok. 500 g moreli, węgierek, kawałki rabarbaru- ok. 1 kg. </p><p>Skrapianie sokiem, posypywanie cukrami różnorakimi/ cynamonem- wg. uznania.</p><p></p><p><strong>Polewy:</strong></p><p>1. </p><p>500 ml kremówki</p><p>1 opakowanie cukru wanilinowego</p><p>3 żółtka</p><p>80 g cukru pudru</p><p>Zagotować kremówkę z cukrem wanilinowym, lekko ostudzić. Żółtka ubić z cukrem pudrem, zalać śmietaną. Wlać na ciasto, piec 40 min w 180st.</p><p></p><p>2.</p><p>4 jajka</p><p>1 opakowanie cukru wanilinowego</p><p>100 g cukru</p><p>250 ml kremówki</p><p>Jajka ubić z cukrami. Dodać śmietanę, wymieszać. Wylać na ciasto, piec 40 min w 180 st.</p><p></p><p>3.</p><p>3 jajka</p><p>150 g cukru</p><p>500 g kremówki</p><p>Jajka ubić z cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać. Wylać na ciasto, piec 30 min w 200st.</p><p></p><p>4.</p><p>3 jajka</p><p>100 g cukru pudru</p><p>250 ml kremówki</p><p>1 łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>Żółtka ubić z cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać. Dodać mąkę, wymieszać. Ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na ciasto, piec 60 min w 200st.</p><p></p><p>5.</p><p>2 jajka</p><p>30 g cukru</p><p>100 g kremówki</p><p>Żółtka ubić z cukrem, wymieszać ze śmietaną. Ubić pianę z białek. Całość wymieszać, wylać na ciasto. Piec 25 min w 180st.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 293655, member: 344"] [B]Spody[/B] wg uznania (wiadomo- każdy ma swoje ulubione przepisy): półkruche (podpiec), kruche (podpiec), krucho-drożdżowe (z 500 g mąki), drożdżowe (z 500 g mąki) [B]Owoce[/B]: cząstki 5- 6 jabłek, gruszek (obgotować w wodzie/ syropie), połówki- ok. 500 g moreli, węgierek, kawałki rabarbaru- ok. 1 kg. Skrapianie sokiem, posypywanie cukrami różnorakimi/ cynamonem- wg. uznania. [B]Polewy:[/B] 1. 500 ml kremówki 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 żółtka 80 g cukru pudru Zagotować kremówkę z cukrem wanilinowym, lekko ostudzić. Żółtka ubić z cukrem pudrem, zalać śmietaną. Wlać na ciasto, piec 40 min w 180st. 2. 4 jajka 1 opakowanie cukru wanilinowego 100 g cukru 250 ml kremówki Jajka ubić z cukrami. Dodać śmietanę, wymieszać. Wylać na ciasto, piec 40 min w 180 st. 3. 3 jajka 150 g cukru 500 g kremówki Jajka ubić z cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać. Wylać na ciasto, piec 30 min w 200st. 4. 3 jajka 100 g cukru pudru 250 ml kremówki 1 łyżka mąki ziemniaczanej Żółtka ubić z cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać. Dodać mąkę, wymieszać. Ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na ciasto, piec 60 min w 200st. 5. 2 jajka 30 g cukru 100 g kremówki Żółtka ubić z cukrem, wymieszać ze śmietaną. Ubić pianę z białek. Całość wymieszać, wylać na ciasto. Piec 25 min w 180st. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasta z polewą śmietankową- dla Sylwii
Top
Bottom