Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka jogurtowo-jablkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1030579" data-attributes="member: 1142"><p>Ciasteczka jablkowo-jogurtowe</p><p></p><p>100g maki pszennej razowej zwyklej</p><p>75g maki pszennej zwyklej</p><p>1 lyzeczka proszku do pieczenia</p><p>1 lyzeczka przyprawy do piernika</p><p>75g platkow owsianych</p><p>75g jasnego muscovado</p><p>115g posiekanych karmelizowanych jablek</p><p>1 lyzka posiekanych orzechow</p><p>150g zwyklego jogurtu</p><p>1 lyzeczka naturalnego ektraktu pomaranczowego</p><p>3 lyzki oleju slonecznikowego</p><p></p><p>Piec rozgrzewam do 190C. Blache wykladam papierem do pieczenia. Do miski przesiewam maki z proszkiem i cynamonem. Dodaje cukier, platki, jablka i orzechy. W miseczce ubijam jogurt z olejem i ekstraktem pomaranczowym, po czym wlewam go do macznej mikstury. Mieszam dokladnie, az powstanie dosc zwarta masa. Mokrymi dloniami formuje male kulki, ktore rozplaszczam na placuszki. Ukladam je na blasze i wsuwam do pieca. Pieke ok 20 minut, az delikatnie sie zezloca na brzegach. Studze na kratce.</p><p></p><p>Mozna je przechowywac w szczelnym sloju do 2 dni lub zamrozic.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1030579, member: 1142"] Ciasteczka jablkowo-jogurtowe 100g maki pszennej razowej zwyklej 75g maki pszennej zwyklej 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1 lyzeczka przyprawy do piernika 75g platkow owsianych 75g jasnego muscovado 115g posiekanych karmelizowanych jablek 1 lyzka posiekanych orzechow 150g zwyklego jogurtu 1 lyzeczka naturalnego ektraktu pomaranczowego 3 lyzki oleju slonecznikowego Piec rozgrzewam do 190C. Blache wykladam papierem do pieczenia. Do miski przesiewam maki z proszkiem i cynamonem. Dodaje cukier, platki, jablka i orzechy. W miseczce ubijam jogurt z olejem i ekstraktem pomaranczowym, po czym wlewam go do macznej mikstury. Mieszam dokladnie, az powstanie dosc zwarta masa. Mokrymi dloniami formuje male kulki, ktore rozplaszczam na placuszki. Ukladam je na blasze i wsuwam do pieca. Pieke ok 20 minut, az delikatnie sie zezloca na brzegach. Studze na kratce. Mozna je przechowywac w szczelnym sloju do 2 dni lub zamrozic. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka jogurtowo-jablkowe
Top
Bottom