Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka marchewkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pysia" data-source="post: 530458" data-attributes="member: 653"><p>Przepis pochodzi z blogu file://localhost/E:/PYSIA/ciasta/ciasteczka%20marchewkowe%20.html</p><p></p><p></p><p></p><p>1 1/8 szklanki mąki</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>1/2 łyżeczki sody</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>110g miękkiego masła</p><p>1/3 szklanki brązowego cukru- jasnego</p><p>1/3 szlanki cukru białego</p><p>1 duże jajko</p><p>1/2 łyżeczki wanilii ( u mnie cukier waniliowy)</p><p>1 szklanka potartej marchewki ( u mnie jedna duża marchewka)</p><p>1 szlanka posiekanych orzechów włoskich ( u mnie orzechy pekan)</p><p>1/3 szlanki rodzynek ( u mnie suszona żurawina)</p><p></p><p></p><p>Wymieszać mąkę, cynamon,sodę i sól. Utrzeć masło z cukrem i jajkiem na puszystą masę, dodać sypkie produkty , marchew , wymieszać , dodać bakalie. Wykładałam łyżką na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piekłam w 180 stopniach przez 15 minut.</p><p>Można upieczone ciastka przełożyć masą z serka śmietankowego i miodu.</p><p>Masa nie jest zbyt zbita, więc obawiając się , że ciasteczka się rozleją, schłodziłam masę w lodówce. </p><p>Ciastka wyszły pyszne i miękkie, zjedliśmy kilka na ciepło z mlekiem. Polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pysia, post: 530458, member: 653"] Przepis pochodzi z blogu file://localhost/E:/PYSIA/ciasta/ciasteczka%20marchewkowe%20.html 1 1/8 szklanki mąki 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 110g miękkiego masła 1/3 szklanki brązowego cukru- jasnego 1/3 szlanki cukru białego 1 duże jajko 1/2 łyżeczki wanilii ( u mnie cukier waniliowy) 1 szklanka potartej marchewki ( u mnie jedna duża marchewka) 1 szlanka posiekanych orzechów włoskich ( u mnie orzechy pekan) 1/3 szlanki rodzynek ( u mnie suszona żurawina) Wymieszać mąkę, cynamon,sodę i sól. Utrzeć masło z cukrem i jajkiem na puszystą masę, dodać sypkie produkty , marchew , wymieszać , dodać bakalie. Wykładałam łyżką na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piekłam w 180 stopniach przez 15 minut. Można upieczone ciastka przełożyć masą z serka śmietankowego i miodu. Masa nie jest zbyt zbita, więc obawiając się , że ciasteczka się rozleją, schłodziłam masę w lodówce. Ciastka wyszły pyszne i miękkie, zjedliśmy kilka na ciepło z mlekiem. Polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka marchewkowe
Top
Bottom