Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka migdałowe z dżemem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 838463" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>3/4 szkl. startej pasty migdałowej - ok. 85 g</p><p>2/3 szkl. cukru</p><p>5 łyżek miękkiego masła</p><p>1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego</p><p>duże białko</p><p>1 1/4 szkl. mąki - ok. 155 g</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p>6 łyżek dżemu malinowego</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>1. 3 pierwsze składniki ubijamy w misce na średniej prędkości ok. 4 minut, lub aż masa będzie jasna i puszysta. Dodajemy białko i wanilię i dobrze ubijamy.</p><p>2. Dodajemy przesianą mąkę z solą i ubijamy na niskiej prędkości lub zagniatamy ręcznie. Z ciasta lepimy 36 kulek o średnicy 2,5 cm. układamy je na blasze pokrytej papierem do pieczenia w odległości 3 cm, po środku robimy wgłębienie kciukiem lub korkiem po winie. </p><p>3. Pieczemy w 165 C do 10 minut, aż będą złote.</p><p>4. Studzimy ciasteczka na kratce. W każde wgłębienie wkładamy 1/2 łyżeczki dżemu.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 838463, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 3/4 szkl. startej pasty migdałowej - ok. 85 g 2/3 szkl. cukru 5 łyżek miękkiego masła 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego duże białko 1 1/4 szkl. mąki - ok. 155 g 1/4 łyżeczki soli 6 łyżek dżemu malinowego [B]Wykonanie:[/B] 1. 3 pierwsze składniki ubijamy w misce na średniej prędkości ok. 4 minut, lub aż masa będzie jasna i puszysta. Dodajemy białko i wanilię i dobrze ubijamy. 2. Dodajemy przesianą mąkę z solą i ubijamy na niskiej prędkości lub zagniatamy ręcznie. Z ciasta lepimy 36 kulek o średnicy 2,5 cm. układamy je na blasze pokrytej papierem do pieczenia w odległości 3 cm, po środku robimy wgłębienie kciukiem lub korkiem po winie. 3. Pieczemy w 165 C do 10 minut, aż będą złote. 4. Studzimy ciasteczka na kratce. W każde wgłębienie wkładamy 1/2 łyżeczki dżemu. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka migdałowe z dżemem
Top
Bottom