Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka "brzydale" MzM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jotka" data-source="post: 3634" data-attributes="member: 12"><p>Brzydale</p><p>To sa właściwie beziki z prażonymi posiekanymi orzechami laskowymi. </p><p>Trzeba uprażyć orzechy i pozbawić skórki wewnętrznej oraz dość grubo posiekać. </p><p>Potem bije się pianę z białka z dodatkiem cukru pudru. Innych składników w moim przepisie nie ma. </p><p>Proporcje są na każde białko dwie płaskie łyżki stołowe cukru pudru oraz 100 gr. orzechów na każde 100 gr. cukru. </p><p>Znaczy trzeba policzyć białka, na każde odsypać po dwie łyżki cukru, zważyć ten cukier i dodać tyle samo wagowo orzechów. </p><p>Do ubitej piany dodaje się orzechy, na natłuszczona blachę sypie się odrobinę mąki, nakłada się nieregularne kopczyki tej piany i piecze w piekarniku na 100 stopni. </p><p>Najlepiej jak ktoś już potrafi robić bezy i wie jak ma nastawić temperaturę, bo z tym różnie bywa. </p><p>Maja być z wierzchu lekko złote, a w środku miękkie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jotka, post: 3634, member: 12"] Brzydale To sa właściwie beziki z prażonymi posiekanymi orzechami laskowymi. Trzeba uprażyć orzechy i pozbawić skórki wewnętrznej oraz dość grubo posiekać. Potem bije się pianę z białka z dodatkiem cukru pudru. Innych składników w moim przepisie nie ma. Proporcje są na każde białko dwie płaskie łyżki stołowe cukru pudru oraz 100 gr. orzechów na każde 100 gr. cukru. Znaczy trzeba policzyć białka, na każde odsypać po dwie łyżki cukru, zważyć ten cukier i dodać tyle samo wagowo orzechów. Do ubitej piany dodaje się orzechy, na natłuszczona blachę sypie się odrobinę mąki, nakłada się nieregularne kopczyki tej piany i piecze w piekarniku na 100 stopni. Najlepiej jak ktoś już potrafi robić bezy i wie jak ma nastawić temperaturę, bo z tym różnie bywa. Maja być z wierzchu lekko złote, a w środku miękkie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka "brzydale" MzM
Top
Bottom