Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Ciasteczka San Vigilini
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 64521" data-attributes="member: 49"><p><strong>Ciasteczka San Vigilini</strong></p><p></p><p>50 g rodzynków,</p><p>2-3 łyżki grappy,</p><p>400 g maki,</p><p>200 g schłodzwego masła,</p><p>150 g cukru,</p><p>2 jajka,</p><p>1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,</p><p>starta skórka z 1 cytryny,</p><p>cukier puder</p><p></p><p>Rodzynki zalać grappą i odstawić na ok. 60 minut. Z mąki, masła pokrojonego w wiórki, cukru, jajek, proszku do pieczenia, skórki cytrynowej z dodatkiem szczypty soli szybko zagnieść ciasto. Do ciasta dodać osączone z winiaku rodzynki i wymieszać. Ciasto owinąć folią i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Zwilżonymi dłońmi z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub pergaminem. Blachę umieścić w piekarniku w połowie jego wysokości. Ciastka piec ok. 15 minut. Upieczone ciasteczka odstawić do wystudzenia, następnie zdjąć z blachy i obficie posypać cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 64521, member: 49"] [B]Ciasteczka San Vigilini[/B] 50 g rodzynków, 2-3 łyżki grappy, 400 g maki, 200 g schłodzwego masła, 150 g cukru, 2 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, starta skórka z 1 cytryny, cukier puder Rodzynki zalać grappą i odstawić na ok. 60 minut. Z mąki, masła pokrojonego w wiórki, cukru, jajek, proszku do pieczenia, skórki cytrynowej z dodatkiem szczypty soli szybko zagnieść ciasto. Do ciasta dodać osączone z winiaku rodzynki i wymieszać. Ciasto owinąć folią i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Zwilżonymi dłońmi z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub pergaminem. Blachę umieścić w piekarniku w połowie jego wysokości. Ciastka piec ok. 15 minut. Upieczone ciasteczka odstawić do wystudzenia, następnie zdjąć z blachy i obficie posypać cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Ciasteczka San Vigilini
Top
Bottom