Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka szwajcarskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 20857" data-attributes="member: 49"><p><strong>Ciasteczka szwajcarskie</strong></p><p></p><p>250 g cukru </p><p>250 g zmielonych migdałów </p><p>1 szczypta cynamonu </p><p>2 łyżki mąki </p><p>2 białka </p><p>100 g gorzkiej czekolady </p><p></p><p>Wymieszać cukier, migdały, cynamon i mąkę. Z białek ubić sztywną pianę i ostrożnie połączyć ją z resztą wymieszanych składników. Czekoladę stopić i wymieszać z ciastem. Gotowe ciasto rozwałkować na cukrze (a nie na mące) na grubość ok. 5 mm, wykrawać ciasteczka i kłaść je na blachę wyłożoną pergaminem. Pozostawić ciasteczka na 1 godzinę do wysuszenia. </p><p>Piec 5 min. w uprzednio nagrzanym do 250 °C piekarniku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 20857, member: 49"] [B]Ciasteczka szwajcarskie[/B] 250 g cukru 250 g zmielonych migdałów 1 szczypta cynamonu 2 łyżki mąki 2 białka 100 g gorzkiej czekolady Wymieszać cukier, migdały, cynamon i mąkę. Z białek ubić sztywną pianę i ostrożnie połączyć ją z resztą wymieszanych składników. Czekoladę stopić i wymieszać z ciastem. Gotowe ciasto rozwałkować na cukrze (a nie na mące) na grubość ok. 5 mm, wykrawać ciasteczka i kłaść je na blachę wyłożoną pergaminem. Pozostawić ciasteczka na 1 godzinę do wysuszenia. Piec 5 min. w uprzednio nagrzanym do 250 °C piekarniku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka szwajcarskie
Top
Bottom