Babeczki z bakaliami:
30 dag maki
15 dag margaryny
10 dag cukru pudru
3 zoltka
Z tego wszystkiego robie ciasto i nakladam do foremek, niezbayt gruba warstwe, ale tez nie za cienko zeby sie nie kruszyly.
Farsz:
10 dag kokosu
10 dag rodzynek
10 dag orzechow
10 dag fig
10 dag daktyli
15 dag cukru pudru
1/4 l mleka
2 lyzki maki
2 kieliszki rumu
Mleko z cukrem zagotowac, do rumu dodac make(rozmieszac) i wlac do gotujacego sie mleka, z tego sie zrobi taka zawiesina i nia zalewam bakalie. Mieszam wszystko razem i nakladam do babeczek. Jak robilismy je na wesele to gore polewalismy jeszcze odrobina lukru lub czekolady i ladnie ozdabialismy.
30 dag maki
15 dag margaryny
10 dag cukru pudru
3 zoltka
Z tego wszystkiego robie ciasto i nakladam do foremek, niezbayt gruba warstwe, ale tez nie za cienko zeby sie nie kruszyly.
Farsz:
10 dag kokosu
10 dag rodzynek
10 dag orzechow
10 dag fig
10 dag daktyli
15 dag cukru pudru
1/4 l mleka
2 lyzki maki
2 kieliszki rumu
Mleko z cukrem zagotowac, do rumu dodac make(rozmieszac) i wlac do gotujacego sie mleka, z tego sie zrobi taka zawiesina i nia zalewam bakalie. Mieszam wszystko razem i nakladam do babeczek. Jak robilismy je na wesele to gore polewalismy jeszcze odrobina lukru lub czekolady i ladnie ozdabialismy.