Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka z czekoladkami kisses
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1707887" data-attributes="member: 9091"><p>To bardzo tradycyjne amerykańskie ciastka, zwykle robione z czekoladowymi „lezkami” kisses. Szklanki klasyczne amerykańskie, czyli ciut mniejsze od zwykłej polskiej szklanki (220 ml)</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">1/2 szklanki cukru </li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 szklanki brązowego cukru </li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 szklanki masła orzechowego (moje było z kawałkami orzechów)</li> <li data-xf-list-type="ul">112 g masła w temperaturze pokojowej </li> <li data-xf-list-type="ul">1 jajko</li> <li data-xf-list-type="ul">1 1/2 szklanki maki </li> <li data-xf-list-type="ul">3/4 łyżeczki sody</li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</li> <li data-xf-list-type="ul">Dodatkowy cukier do obtoczenia ciastek</li> <li data-xf-list-type="ul">Czekoladki malutkie lub pokrojona czekolada </li> </ul><p>Piekarnik nagrzać do 170 stopni. W misie miksera umieścić oba cukry, masło, masło orzechowe i jajko, zmiksować aż powstanie jednorodna masa. Dodać mąkę ze spulchniaczami, zmiksować do połączenia. Z masy robić kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze i kłaść na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia (w odległości ok 5 cm od siebie). Piec 8-10 min, aż brzegi się lekko zezłoca. Wyjąc z piekarnika i od razu w środek wcisnąć czekoladkę. Przełożyć na kratkę do ostudzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1707887, member: 9091"] To bardzo tradycyjne amerykańskie ciastka, zwykle robione z czekoladowymi „lezkami” kisses. Szklanki klasyczne amerykańskie, czyli ciut mniejsze od zwykłej polskiej szklanki (220 ml) [LIST] [*]1/2 szklanki cukru [*]1/2 szklanki brązowego cukru [*]1/2 szklanki masła orzechowego (moje było z kawałkami orzechów) [*]112 g masła w temperaturze pokojowej [*]1 jajko [*]1 1/2 szklanki maki [*]3/4 łyżeczki sody [*]1/2 łyżeczki proszku do pieczenia [*]Dodatkowy cukier do obtoczenia ciastek [*]Czekoladki malutkie lub pokrojona czekolada [/LIST] Piekarnik nagrzać do 170 stopni. W misie miksera umieścić oba cukry, masło, masło orzechowe i jajko, zmiksować aż powstanie jednorodna masa. Dodać mąkę ze spulchniaczami, zmiksować do połączenia. Z masy robić kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze i kłaść na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia (w odległości ok 5 cm od siebie). Piec 8-10 min, aż brzegi się lekko zezłoca. Wyjąc z piekarnika i od razu w środek wcisnąć czekoladkę. Przełożyć na kratkę do ostudzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka z czekoladkami kisses
Top
Bottom