- Sty 12, 2005
- 2,824
- 0
- 0
- paczka kleiku ryżowego
- kostka margaryny
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół paczki wiórków kokosowych
- pół szklanki cukru
- cukier waniliowy
wszystko sobie wyrabiam w misce, jak się już wyrobi , formuję z ciasta kulki(wielkości klusek śląskich) a paluszkiem w środku robię wgłębienie,
kulki wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do każdego wgłebienia daję trochę dżemu (jakiego mam- dziś był wiśniowy i truskawkowy).
Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieke około 30 minut (może ciutke krócej muszą się ładnie zrumienić).
Wyśmienite do kawy. Pyszne są cieplutkie i świeżutkie
Zdjęcie wkleję jak mi przejdzie
- kostka margaryny
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół paczki wiórków kokosowych
- pół szklanki cukru
- cukier waniliowy
wszystko sobie wyrabiam w misce, jak się już wyrobi , formuję z ciasta kulki(wielkości klusek śląskich) a paluszkiem w środku robię wgłębienie,
kulki wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do każdego wgłebienia daję trochę dżemu (jakiego mam- dziś był wiśniowy i truskawkowy).
Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieke około 30 minut (może ciutke krócej muszą się ładnie zrumienić).
Wyśmienite do kawy. Pyszne są cieplutkie i świeżutkie
Zdjęcie wkleję jak mi przejdzie
