Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka z mąki razowej- dla Paulinki i DagiM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 263452" data-attributes="member: 344"><p><strong>1. W czekoladzie</strong> wg. Chocolate & Baking</p><p>75 g masła</p><p>100 brązowego cukru</p><p>1 jajko</p><p>25 g otrąb pszennych</p><p>125 g mąki pszennej razowej</p><p>60 g mąki pszennej białej</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>125 g czekolady</p><p>Ubić masło z cukrem. Wymieszać otręby, mąki i proszek, dodać i zagnieść ciasto. Nakładać łyżeczką na natłuszczoną blachę, spłaszczyć widelcem. Piec na złoto przez 15- 20 min w 180st. Ostudzić. Czekoladę stopić, zanurzać w niej ciasteczka. (Około 20 ciasteczek)</p><p>[Upieczone, bez polewy, można mrozić przez 3 miesiące]</p><p></p><p><strong>2. Z kawałkami czekolady</strong> wg. Wielkiej Kuchni Amerykańskiej</p><p>175 g masła</p><p>1 1/2 szkl melasy</p><p>1 jajko</p><p>1/4 szkl wody</p><p>125 g mąki pszennej razowej</p><p>1/2 łyżeczki sody</p><p>175 g płatków owsianych</p><p>1 szkl rodzynek/ posiekanych suszonych moreli</p><p>170 g posiekanej czekolady</p><p>Masło i melasę utrzeć na puch. Dodać jajko i wodę, utrzeć. Wymieszać mąkę i sodę, dodać i ubić. Dodać płatki, bakalie i czekoladę, wymieszać. Piec 10- 12 min w 170st.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 263452, member: 344"] [B]1. W czekoladzie[/B] wg. Chocolate & Baking 75 g masła 100 brązowego cukru 1 jajko 25 g otrąb pszennych 125 g mąki pszennej razowej 60 g mąki pszennej białej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g czekolady Ubić masło z cukrem. Wymieszać otręby, mąki i proszek, dodać i zagnieść ciasto. Nakładać łyżeczką na natłuszczoną blachę, spłaszczyć widelcem. Piec na złoto przez 15- 20 min w 180st. Ostudzić. Czekoladę stopić, zanurzać w niej ciasteczka. (Około 20 ciasteczek) [Upieczone, bez polewy, można mrozić przez 3 miesiące] [B]2. Z kawałkami czekolady[/B] wg. Wielkiej Kuchni Amerykańskiej 175 g masła 1 1/2 szkl melasy 1 jajko 1/4 szkl wody 125 g mąki pszennej razowej 1/2 łyżeczki sody 175 g płatków owsianych 1 szkl rodzynek/ posiekanych suszonych moreli 170 g posiekanej czekolady Masło i melasę utrzeć na puch. Dodać jajko i wodę, utrzeć. Wymieszać mąkę i sodę, dodać i ubić. Dodać płatki, bakalie i czekoladę, wymieszać. Piec 10- 12 min w 170st. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka z mąki razowej- dla Paulinki i DagiM
Top
Bottom