Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka z okienkiem ;)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 660738" data-attributes="member: 1716"><p>Przede wszystkim nie mogą to być landrynki nadziewane. </p><p>Trzeba je potłuc dość drobno i wypełnić nimi otwór już na blasze, najlepiej na silikonowanym papierze do pieczenia, ciasteczko przyklepać lekko by nie było wolnej przestrzeni pod nim (zmniejszy to ryzyko podciekania rozpuszczonej landrynki pod spód ciasteczka) okruchy ułożyć tak by nie leżały na ciasteczku a jedynie w otworze tworząc dość grubą warstwę - wyższą nawet niż samo ciasteczko.</p><p>Skończyć pieczenie gdy rozpuszczona landrynka zaczyna się gotować tworząc bąbelki - zbyt długo trzymane w piecu landrynki zmieniają kolor i zastygają w nierówną, chropowatą masę. Z papieru zdejmować po lekkim przestudzeniu - same odskoczą i nie ma żadnego problemu z oderwaniem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 660738, member: 1716"] Przede wszystkim nie mogą to być landrynki nadziewane. Trzeba je potłuc dość drobno i wypełnić nimi otwór już na blasze, najlepiej na silikonowanym papierze do pieczenia, ciasteczko przyklepać lekko by nie było wolnej przestrzeni pod nim (zmniejszy to ryzyko podciekania rozpuszczonej landrynki pod spód ciasteczka) okruchy ułożyć tak by nie leżały na ciasteczku a jedynie w otworze tworząc dość grubą warstwę - wyższą nawet niż samo ciasteczko. Skończyć pieczenie gdy rozpuszczona landrynka zaczyna się gotować tworząc bąbelki - zbyt długo trzymane w piecu landrynki zmieniają kolor i zastygają w nierówną, chropowatą masę. Z papieru zdejmować po lekkim przestudzeniu - same odskoczą i nie ma żadnego problemu z oderwaniem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka z okienkiem ;)
Top
Bottom