- Kwi 9, 2009
- 3,007
- 274
- 83
Wymieszać:
2-2,5szklanki płatków owsianych górskich
1 szklanka mąki zwykłej lub razowej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki amoniaku
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka kakao lub cynamonu (ja daję cynamon i trochę imbiru)
szczypta soli
1 szklanka łącznie do wyboru: słonecznika, orzechów, pestek dyni, rodzynek, sezamu, siemienia - ja mieszam
Dodać roztopione masło (w oryginale margaryna, ale nie używam) i 2 jajka (w przepisie jest jedno, ale łatwiej się łączy jak są dwa)
Formować okrągłe ciasteczka, one lekko rosną, więc w odstępach.
piekłam w airfryierze w 160 stopniach 15 minut jedna strona i 5 po obróceniu. wyszło mi ze 40 sztuk.
2-2,5szklanki płatków owsianych górskich
1 szklanka mąki zwykłej lub razowej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki amoniaku
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka kakao lub cynamonu (ja daję cynamon i trochę imbiru)
szczypta soli
1 szklanka łącznie do wyboru: słonecznika, orzechów, pestek dyni, rodzynek, sezamu, siemienia - ja mieszam
Dodać roztopione masło (w oryginale margaryna, ale nie używam) i 2 jajka (w przepisie jest jedno, ale łatwiej się łączy jak są dwa)
Formować okrągłe ciasteczka, one lekko rosną, więc w odstępach.
piekłam w airfryierze w 160 stopniach 15 minut jedna strona i 5 po obróceniu. wyszło mi ze 40 sztuk.