Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciastka lub paluszki drożdżowe Anerite
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 120859" data-attributes="member: 2354"><p>Oj, kochani, nie wiedzialam, ze tu juz sa, bo byly na innych portalach. Naturalnie podawalam dla wszystkich, gdzieby to nie bylo i ciesze sie tylko z tego, ze ktos podaje dalej. Nie roszcze sobie zadnych praw do tego przepisu, dostalam od mojej najdrozszej przyjaciolki Hanki, z ktora pieklam je wieki temu, ale to tez nie jej pomysl. Gdzies wyczytala to i sprobowala i tak sie zaczelo. Moge dodac, ze na slodko najbardziej mi smakowaly z nadzieniem z rozy ucieranej, a potem co, kto ma, tylko konfitura musi byc gesta, zeby nie wyplywala. Takze dobre z nadzieniem slonym - moga zastapic paszteciki - z kapusta, grzybami, miesem i co kto lubi. A paluszki tez swietne. Chodzi o to, aby ciasto bylo robione szybko i nie ma rosnac i zeby byla odpowiednia temperatura pieczenia, inaczej moga sie nie sklejac same, jak powinny. Przepis prosty, tani i genialny - moge tak powiedziec, bo nie moj. Trzeba brac dokladne proporcje skladnikow i robic wg. przepisu, to sie zawsze uda. Pozdrawiam, Anerite.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 120859, member: 2354"] Oj, kochani, nie wiedzialam, ze tu juz sa, bo byly na innych portalach. Naturalnie podawalam dla wszystkich, gdzieby to nie bylo i ciesze sie tylko z tego, ze ktos podaje dalej. Nie roszcze sobie zadnych praw do tego przepisu, dostalam od mojej najdrozszej przyjaciolki Hanki, z ktora pieklam je wieki temu, ale to tez nie jej pomysl. Gdzies wyczytala to i sprobowala i tak sie zaczelo. Moge dodac, ze na slodko najbardziej mi smakowaly z nadzieniem z rozy ucieranej, a potem co, kto ma, tylko konfitura musi byc gesta, zeby nie wyplywala. Takze dobre z nadzieniem slonym - moga zastapic paszteciki - z kapusta, grzybami, miesem i co kto lubi. A paluszki tez swietne. Chodzi o to, aby ciasto bylo robione szybko i nie ma rosnac i zeby byla odpowiednia temperatura pieczenia, inaczej moga sie nie sklejac same, jak powinny. Przepis prosty, tani i genialny - moge tak powiedziec, bo nie moj. Trzeba brac dokladne proporcje skladnikow i robic wg. przepisu, to sie zawsze uda. Pozdrawiam, Anerite. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciastka lub paluszki drożdżowe Anerite
Top
Bottom