Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciastka "batoniki"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anni" data-source="post: 921639" data-attributes="member: 17357"><p>[ATTACH=full]47736[/ATTACH]</p><p>Składniki: </p><p></p><p>* 300g mąki (może byc potrzebne trochę więcej),</p><p>* 250 g masła lub margaryny,</p><p>* 3 żółtka - ugotowane</p><p>* 1 łyżka wody,</p><p>* 1 łyżka octu</p><p></p><p>* dodatkowo: cukier puder i kakao - do obtaczania batoników</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Do przesianej mąki, utrzeć na tarce masło/margarynę. Dodać przetarte przez sitko żółtka (zimne!). Wszystko dokładnie wymieszać i dodać wodę i ocet. Zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Z każdej części uformować wałeczek o średnicy 3 cm i podzielić go na podłużne batoniki. Pieczemy batoniki w dobrze nagrzanym piekarniku , w temperaturze 180 - 200 stopni, na złoty kolor. </p><p>Jeszcze gorące batoniki obtoczyć w mieszance cukru pudru i kakao</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anni, post: 921639, member: 17357"] [ATTACH=full]47736[/ATTACH] Składniki: * 300g mąki (może byc potrzebne trochę więcej), * 250 g masła lub margaryny, * 3 żółtka - ugotowane * 1 łyżka wody, * 1 łyżka octu * dodatkowo: cukier puder i kakao - do obtaczania batoników Wykonanie: Do przesianej mąki, utrzeć na tarce masło/margarynę. Dodać przetarte przez sitko żółtka (zimne!). Wszystko dokładnie wymieszać i dodać wodę i ocet. Zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Z każdej części uformować wałeczek o średnicy 3 cm i podzielić go na podłużne batoniki. Pieczemy batoniki w dobrze nagrzanym piekarniku , w temperaturze 180 - 200 stopni, na złoty kolor. Jeszcze gorące batoniki obtoczyć w mieszance cukru pudru i kakao [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciastka "batoniki"
Top
Bottom