Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciastka Sahera
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="miglietta" data-source="post: 1080874" data-attributes="member: 20728"><p>nie wiem , czy już ktoś dodał ten przepis, ale ciastka są bardzo pyszne . Znalazłam go na niemieckiej stronie chefkoch.de ( trochę zmieniłam)</p><p></p><p>składniki ciasta:</p><p>200 g mąki</p><p> 15 g kakao</p><p>150 g mielonych migdałów</p><p>125 g cukru pudru</p><p> 1 laskę wanilii ( wyskrobać środek)</p><p>szczypta soli</p><p> 2 żółtka</p><p> 2 łyżki rumu</p><p>175 g masła</p><p></p><p>do przełożenia:</p><p>200 g konfitury brzoskwiniowej</p><p>300 g marcepanu</p><p>150 g cukru pudru</p><p></p><p>składniki glazury:</p><p>125 g śmietany 30%</p><p> 50 g miodu</p><p> 30 g masła</p><p>150 g gorzkiej czekolady</p><p></p><p>Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto i wstawiamy( zawinięte w folię ) na godzinę do lodówki .Następnie wałkujemy na grubość ok 0,5 cm i wycinamy serca.Pieczemy w 160 stopniach 12 - 15 minut.</p><p>Konfiturę rozgrzewamy w garnuszku i smarujemy ostygnięte ciastka.</p><p>Zagniatamy Marcepan z cukrem pudrem i wałkujemy bardzo cienko . Najlepiej między dwoma kawałkami papieru do pieczenia.Wycinamy serca i kładziemy na posmarowane konfiturą ciastka. odstawiamy do wyschnięcia.</p><p>Śmietanę, miód i masło zagotować, dodać rozdrobnioną czekoladę i wszystko rozpuścić. moczyć ciastka i odstawiać je na kratkę, żeby odciekły.</p><p>Jak przestygną można je jeszcze udekorować według uznania</p><p></p><p>Są pracochłonne, ale warto. Są pyszne</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="miglietta, post: 1080874, member: 20728"] nie wiem , czy już ktoś dodał ten przepis, ale ciastka są bardzo pyszne . Znalazłam go na niemieckiej stronie chefkoch.de ( trochę zmieniłam) składniki ciasta: 200 g mąki 15 g kakao 150 g mielonych migdałów 125 g cukru pudru 1 laskę wanilii ( wyskrobać środek) szczypta soli 2 żółtka 2 łyżki rumu 175 g masła do przełożenia: 200 g konfitury brzoskwiniowej 300 g marcepanu 150 g cukru pudru składniki glazury: 125 g śmietany 30% 50 g miodu 30 g masła 150 g gorzkiej czekolady Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto i wstawiamy( zawinięte w folię ) na godzinę do lodówki .Następnie wałkujemy na grubość ok 0,5 cm i wycinamy serca.Pieczemy w 160 stopniach 12 - 15 minut. Konfiturę rozgrzewamy w garnuszku i smarujemy ostygnięte ciastka. Zagniatamy Marcepan z cukrem pudrem i wałkujemy bardzo cienko . Najlepiej między dwoma kawałkami papieru do pieczenia.Wycinamy serca i kładziemy na posmarowane konfiturą ciastka. odstawiamy do wyschnięcia. Śmietanę, miód i masło zagotować, dodać rozdrobnioną czekoladę i wszystko rozpuścić. moczyć ciastka i odstawiać je na kratkę, żeby odciekły. Jak przestygną można je jeszcze udekorować według uznania Są pracochłonne, ale warto. Są pyszne [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciastka Sahera
Top
Bottom