Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciastka z cornflakes czyli ciastka z płatkami kukurydzanymi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="miglietta" data-source="post: 1080881" data-attributes="member: 20728"><p>ciastka z cornflakes czyli ciastka z płatkami kukurydzanymi[color=&quot;#0000FF&quot;][/color]</p><p></p><p></p><p>Przepis zaczerpnięty z niemieckiej strony chefkoch.de - bardzo szybki i bardzo prosty</p><p></p><p></p><p>składniki:</p><p>125 g masła</p><p>125 g cukru</p><p>125 g mąki</p><p> 1 jajko</p><p>1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p> 45 g wiórków kokosowych (ja osobiście je pomijam w zamian dodaję trochę więcej mąki)</p><p> 80 g posiekanych rodzynek</p><p>szczyptę soli</p><p>płatki kukurydzane do obtoczenia ciastek</p><p></p><p>z podanych składników zagnieść ciasto i formować kulki. następnie obtoczyć je w płatkach kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piec na złoty kolor w temperaturze 150 stopni. Ja przed pieczeniem wkładam je na 30 min do lodówki. Mam nadzieję, że będą smakowały. Są bardzo chrupiące</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="miglietta, post: 1080881, member: 20728"] ciastka z cornflakes czyli ciastka z płatkami kukurydzanymi[color="#0000FF"][/color] Przepis zaczerpnięty z niemieckiej strony chefkoch.de - bardzo szybki i bardzo prosty składniki: 125 g masła 125 g cukru 125 g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 45 g wiórków kokosowych (ja osobiście je pomijam w zamian dodaję trochę więcej mąki) 80 g posiekanych rodzynek szczyptę soli płatki kukurydzane do obtoczenia ciastek z podanych składników zagnieść ciasto i formować kulki. następnie obtoczyć je w płatkach kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piec na złoty kolor w temperaturze 150 stopni. Ja przed pieczeniem wkładam je na 30 min do lodówki. Mam nadzieję, że będą smakowały. Są bardzo chrupiące [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciastka z cornflakes czyli ciastka z płatkami kukurydzanymi
Bottom