Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ananasowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hofi" data-source="post: 437707" data-attributes="member: 2078"><p>Jest to stary przepis, ktory dostalam od mojej kolezanki jakies 15 lat temu. Czesto je pieklam bedac mloda studentka a teraz je znalazlam w szpargalach i powroce do niego jak za dawnych lat.</p><p></p><p>Biszkopt: </p><p>5 jaj</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 szklana maki</p><p>2 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>Beza:</p><p>4 bialka i 1 szklanka cukru - ubic piane i stopniowo sypac cukier, potem dodac 20 dkg wiorkow kokosowych, wylozyc na te sama blaszke, na ktorej bedzie pieczony biszkopt, chodzi o te sama wielkosc</p><p></p><p>Krem</p><p>1 puszka plastrow ananasa</p><p>budyn smietankowy</p><p>1 lyzka cukru</p><p>1 lyzka maki</p><p>1 kostka margaryny</p><p>4 zoltka</p><p>owoce odsaczyc, sok wlac do szklanki i uzupelnic woda do pelna i na bazie soku ugotowac 1/2 budyniu z cukrem i maka, do ostudzonego budyniu dodac zoltka i margaryna - zmiksowac. Na koniec dodac do kremu pokrojone w kostke plastry ananasa. Kladziemy biszkopt na to kre, na to beza kokosowa, na to polewa czekoladowa w esy-floresy, czy jaka tam lubicie. Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hofi, post: 437707, member: 2078"] Jest to stary przepis, ktory dostalam od mojej kolezanki jakies 15 lat temu. Czesto je pieklam bedac mloda studentka a teraz je znalazlam w szpargalach i powroce do niego jak za dawnych lat. Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 szklana maki 2 lyzeczki proszku do pieczenia Beza: 4 bialka i 1 szklanka cukru - ubic piane i stopniowo sypac cukier, potem dodac 20 dkg wiorkow kokosowych, wylozyc na te sama blaszke, na ktorej bedzie pieczony biszkopt, chodzi o te sama wielkosc Krem 1 puszka plastrow ananasa budyn smietankowy 1 lyzka cukru 1 lyzka maki 1 kostka margaryny 4 zoltka owoce odsaczyc, sok wlac do szklanki i uzupelnic woda do pelna i na bazie soku ugotowac 1/2 budyniu z cukrem i maka, do ostudzonego budyniu dodac zoltka i margaryna - zmiksowac. Na koniec dodac do kremu pokrojone w kostke plastry ananasa. Kladziemy biszkopt na to kre, na to beza kokosowa, na to polewa czekoladowa w esy-floresy, czy jaka tam lubicie. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ananasowe
Top
Bottom