- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
300 g czekolady gorzkiej rozpuścić w kąpieli wodnej z 125 g masła.
Przestudzić
6 żółtek utrzeć ze 125 g cukru na gładką masę
Do jajek dodać masę czekoladową, pół łyżeczki chili w proszku, 5 łyżek Cointreau, 2 łyżki
mąki
Z białek ubić pianę (dodać szczyptę soli)
Białka wymieszać z masą.
Wylać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąka / bułką tartą tortownicy
Posypać kruszonką (niekoniecznie, mnie została z innego ciasta)
Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 150 stopni i piec
kolejne 10 minut
Przestudzić
6 żółtek utrzeć ze 125 g cukru na gładką masę
Do jajek dodać masę czekoladową, pół łyżeczki chili w proszku, 5 łyżek Cointreau, 2 łyżki
mąki
Z białek ubić pianę (dodać szczyptę soli)
Białka wymieszać z masą.
Wylać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąka / bułką tartą tortownicy
Posypać kruszonką (niekoniecznie, mnie została z innego ciasta)
Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 150 stopni i piec
kolejne 10 minut
