Ciasto bardzo czekoladowe z chili

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
300 g czekolady gorzkiej rozpuścić w kąpieli wodnej z 125 g masła.
Przestudzić

6 żółtek utrzeć ze 125 g cukru na gładką masę
Do jajek dodać masę czekoladową, pół łyżeczki chili w proszku, 5 łyżek Cointreau, 2 łyżki
mąki

Z białek ubić pianę (dodać szczyptę soli)
Białka wymieszać z masą.

Wylać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąka / bułką tartą tortownicy
Posypać kruszonką (niekoniecznie, mnie została z innego ciasta)

Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 150 stopni i piec
kolejne 10 minut

2l0LVvq5m6HmatYuEB.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy