Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO BISZKOPTOWO-MAKOWO-KOKOSOWE Z KREMEM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="edyta4" data-source="post: 647559" data-attributes="member: 6860"><p>Biszkopt. </p><p>4 jajka.</p><p>1 szkl cukru.</p><p>1 szkl mąki kartoflanej.</p><p>1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.</p><p></p><p>Ubić białka ze szczyptą soli, dodać cukier, żółtka. Wsypać delikatnie mąkę z proszkiem, wymieszać. Piec ok.20min. Temp. 180 â 200°C. Wystudzić. Przekroić na pół. </p><p></p><p>Ciasto II</p><p>6 białek.</p><p>6 łyżek cukru.</p><p>Po 1 szkl <strong>suchego</strong> maku i wiórek kokosowych.</p><p>Białka ubić, dodać mak i wiórka â delikatnie wymieszać. Piec 30 â 40min. Wystudzić.</p><p></p><p>Przełożyć dowolnym kremem budyniowym:</p><p>1. połowa biszkoptu z mąki kartoflanej (można nasączyć)</p><p>2. krem</p><p>3. ciasto II</p><p>4. krem</p><p>5. druga połowa biszkoptu</p><p>6. polewa</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="edyta4, post: 647559, member: 6860"] Biszkopt. 4 jajka. 1 szkl cukru. 1 szkl mąki kartoflanej. 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Ubić białka ze szczyptą soli, dodać cukier, żółtka. Wsypać delikatnie mąkę z proszkiem, wymieszać. Piec ok.20min. Temp. 180 â 200°C. Wystudzić. Przekroić na pół. Ciasto II 6 białek. 6 łyżek cukru. Po 1 szkl [B]suchego[/B] maku i wiórek kokosowych. Białka ubić, dodać mak i wiórka â delikatnie wymieszać. Piec 30 â 40min. Wystudzić. Przełożyć dowolnym kremem budyniowym: 1. połowa biszkoptu z mąki kartoflanej (można nasączyć) 2. krem 3. ciasto II 4. krem 5. druga połowa biszkoptu 6. polewa [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO BISZKOPTOWO-MAKOWO-KOKOSOWE Z KREMEM
Top
Bottom