Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
ciasto budyniowe z brzoskwiniami z polewa budyniowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewelinka111" data-source="post: 699929" data-attributes="member: 5766"><p>[składniki :ciasto </p><p>3 szklanki maki pszennej ,</p><p>1 1/2 szklanki cukru pudru </p><p>400 gram margaryny </p><p>7 jajek</p><p>50 ml rumu</p><p>1 op. cukru waniliowego </p><p>1 1/2 łyżki kakao ( dodałam więcej , ciasto miało ładny kolor ) </p><p>3 łyżeczki proszku do pieczenia </p><p></p><p>masa budyniowa </p><p>2 szkalnki mleka </p><p>250 gram margaryny lub masła </p><p>1 op budyniu waniliowego z cukrem ( dałam 2 opakowania i podwoiłam wszystkie składniki )</p><p>3 łyżki cukru </p><p></p><p> polewa czekoladowa gotowalub robiona ( 70 dag margaryny , 3 łyzki cukru , 3 łyżki kakao , 3 łyzki wody ) </p><p></p><p>ponadto 2 puszki brzoskwiń (850 g) </p><p>papier do pieczenia </p><p></p><p>sposób przyżądzenia : margarynę utrzreć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , dodawać po 1 jajku , na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia . ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao i rum . blachę 24na 40 wyłożyć papierem . wylać na spód ciemne ciasto następnie jasne i ułożyć osączone brzoskwinie .piec ok 50 min 170`C</p><p> </p><p>masę budyniową ostudzona utrzec z masłem i wyłożyc na ostudzone ciasto .polać polewą . </p><p>[ATTACH=full]25543[/ATTACH][ATTACH=full]25544[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewelinka111, post: 699929, member: 5766"] [składniki :ciasto 3 szklanki maki pszennej , 1 1/2 szklanki cukru pudru 400 gram margaryny 7 jajek 50 ml rumu 1 op. cukru waniliowego 1 1/2 łyżki kakao ( dodałam więcej , ciasto miało ładny kolor ) 3 łyżeczki proszku do pieczenia masa budyniowa 2 szkalnki mleka 250 gram margaryny lub masła 1 op budyniu waniliowego z cukrem ( dałam 2 opakowania i podwoiłam wszystkie składniki ) 3 łyżki cukru polewa czekoladowa gotowalub robiona ( 70 dag margaryny , 3 łyzki cukru , 3 łyżki kakao , 3 łyzki wody ) ponadto 2 puszki brzoskwiń (850 g) papier do pieczenia sposób przyżądzenia : margarynę utrzreć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , dodawać po 1 jajku , na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia . ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao i rum . blachę 24na 40 wyłożyć papierem . wylać na spód ciemne ciasto następnie jasne i ułożyć osączone brzoskwinie .piec ok 50 min 170`C masę budyniową ostudzona utrzec z masłem i wyłożyc na ostudzone ciasto .polać polewą . [ATTACH=full]25543[/ATTACH][ATTACH=full]25544[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
ciasto budyniowe z brzoskwiniami z polewa budyniowa
Top
Bottom