Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto buraczkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gatita" data-source="post: 1417328" data-attributes="member: 13494"><p>Lubię nowe wyzwania ! Ciasto buraczkowe... o tym nigdy nie slyszałam. Znalazłam przepis na blogu <a href="http://kuchniawzieleni.blogspot.com/2013/03/ciasto-buraczkowe.html" target="_blank">Kuchnia w zieleni</a>. Ciasto jest pyszne, ma piernikowe posmaki. Przypomina trochę ciasto marchewkowe. Bardzo nam zasmakowało.</p><p></p><p><strong>Ciasto buraczkowe</strong></p><p>Składniki:</p><p>225 g mąki pszennej</p><p>1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1/2 łyżeczki sody oczyszczonej</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>1/2 łyżeczki kardamonu</p><p>180 ml oleju</p><p>180 g brązowego cukru</p><p>3 jaja</p><p>150 g surowych startych na grubej tarce buraków</p><p>sok z cytryny</p><p>75 g ziaren (sienie lniane, słonecznik)</p><p>75 g rodzynek</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Cukier i olej miksujemy, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy buraki, sok z cytryny, rodzynki i ziarna. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem i przyprawami. Białka ze szczypta soli ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem.</p><p>Ciasto pieczemy w keksówce, natłuszczonej i obsypanej tartą bułką, około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.</p><p>Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]81555[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]81556[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gatita, post: 1417328, member: 13494"] Lubię nowe wyzwania ! Ciasto buraczkowe... o tym nigdy nie slyszałam. Znalazłam przepis na blogu [URL="http://kuchniawzieleni.blogspot.com/2013/03/ciasto-buraczkowe.html"]Kuchnia w zieleni[/URL]. Ciasto jest pyszne, ma piernikowe posmaki. Przypomina trochę ciasto marchewkowe. Bardzo nam zasmakowało. [B]Ciasto buraczkowe[/B] Składniki: 225 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 180 ml oleju 180 g brązowego cukru 3 jaja 150 g surowych startych na grubej tarce buraków sok z cytryny 75 g ziaren (sienie lniane, słonecznik) 75 g rodzynek Wykonanie: Cukier i olej miksujemy, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy buraki, sok z cytryny, rodzynki i ziarna. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem i przyprawami. Białka ze szczypta soli ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Ciasto pieczemy w keksówce, natłuszczonej i obsypanej tartą bułką, około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem. [ATTACH=full]81555[/ATTACH] [ATTACH=full]81556[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto buraczkowe
Top
Bottom