Biszkopt:
4 jajka
niepełna szklanka cukru
pół szkl mąki pszennej
pół szkl mąki ziemniaczanej
łyzeczka proszku do pieczenia
Białak ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Połączyć delikatnie z mąkami i proszkiem do pieczenia.
Piec ok 35 min w 180C.
Bita śmietana:
1 galaretkę rozprobić w 1 szkl wody i odstawic do steżenia. Pokroić w kostkę i dodać do masy. 2 śmietany w proszku ubić. 1 galaretkę rozrobić w 1,5 szkl wody. Przestudzoną dodać do bitej śmietany.
Capuccino:
2 bite śmietany w proszku ubić, dodać 5 łyżek capuccino czekoladowego.
Na biszkopt nałożyć bitą smietanę a na nią capuccino.
Posypać tartą czekoladą.
4 jajka
niepełna szklanka cukru
pół szkl mąki pszennej
pół szkl mąki ziemniaczanej
łyzeczka proszku do pieczenia
Białak ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Połączyć delikatnie z mąkami i proszkiem do pieczenia.
Piec ok 35 min w 180C.
Bita śmietana:
1 galaretkę rozprobić w 1 szkl wody i odstawic do steżenia. Pokroić w kostkę i dodać do masy. 2 śmietany w proszku ubić. 1 galaretkę rozrobić w 1,5 szkl wody. Przestudzoną dodać do bitej śmietany.
Capuccino:
2 bite śmietany w proszku ubić, dodać 5 łyżek capuccino czekoladowego.
Na biszkopt nałożyć bitą smietanę a na nią capuccino.
Posypać tartą czekoladą.
