Ciasto capuccino z bitą śmietaną

Aletka

Member
Maj 4, 2005
78
0
0
Biszkopt:
4 jajka
niepełna szklanka cukru
pół szkl mąki pszennej
pół szkl mąki ziemniaczanej
łyzeczka proszku do pieczenia

Białak ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Połączyć delikatnie z mąkami i proszkiem do pieczenia.
Piec ok 35 min w 180C.

Bita śmietana:
1 galaretkę rozprobić w 1 szkl wody i odstawic do steżenia. Pokroić w kostkę i dodać do masy. 2 śmietany w proszku ubić. 1 galaretkę rozrobić w 1,5 szkl wody. Przestudzoną dodać do bitej śmietany.

Capuccino:
2 bite śmietany w proszku ubić, dodać 5 łyżek capuccino czekoladowego.

Na biszkopt nałożyć bitą smietanę a na nią capuccino.
Posypać tartą czekoladą.

obraz0193yc.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy