Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lidqa" data-source="post: 13558" data-attributes="member: 51"><p>dzieki uprzejmosci marceliny mam przepis na swoje ciasto to je tu wam wklejam:</p><p></p><p>CIASTO CIEPANE LIDQI </p><p>5 jajek + szklanka cukru + cukier waniliowy ubic </p><p></p><p>utrzec 20 dag margaryny, dodac te jajka z cukrem i potem poltorej szklanki maki </p><p></p><p>6 lyzek miodu podgrzac dodac poltorej lyzeczki sody powino sie spienic tak na bialo. I to do ciasta </p><p></p><p>piec 3 placki. Powinno urosnac. PIec w 170 stopniach jakies 15 minut. TO ciasto jest dziwne bo jest w czasie pieczenia biale i biale a potem jest ok w ciagu 2 minut wiec lepiej pilnowac. </p><p></p><p>wyjmujesz placek smarujesz zwykla smietana na goracy placek, potem przywalasz kolejny i to ci sie skleja </p><p></p><p>Jesli ci nierowno wyrosnie to mozesz sciac gorke a okuszki wsadzic w dolinke to sie potem i tak skleja na amen i nic nie widac. odradzam pieczenie jednego plcka i rozcinanie go bo po pierwsze ciasto sie na goraco zle kroi a po drugie to miod sprawia ze ono jest po wierzchu bardziej brazowe niz w srodku i potem jak sie j poskleja to sa sliczne paski</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lidqa, post: 13558, member: 51"] dzieki uprzejmosci marceliny mam przepis na swoje ciasto to je tu wam wklejam: CIASTO CIEPANE LIDQI 5 jajek + szklanka cukru + cukier waniliowy ubic utrzec 20 dag margaryny, dodac te jajka z cukrem i potem poltorej szklanki maki 6 lyzek miodu podgrzac dodac poltorej lyzeczki sody powino sie spienic tak na bialo. I to do ciasta piec 3 placki. Powinno urosnac. PIec w 170 stopniach jakies 15 minut. TO ciasto jest dziwne bo jest w czasie pieczenia biale i biale a potem jest ok w ciagu 2 minut wiec lepiej pilnowac. wyjmujesz placek smarujesz zwykla smietana na goracy placek, potem przywalasz kolejny i to ci sie skleja Jesli ci nierowno wyrosnie to mozesz sciac gorke a okuszki wsadzic w dolinke to sie potem i tak skleja na amen i nic nie widac. odradzam pieczenie jednego plcka i rozcinanie go bo po pierwsze ciasto sie na goraco zle kroi a po drugie to miod sprawia ze ono jest po wierzchu bardziej brazowe niz w srodku i potem jak sie j poskleja to sa sliczne paski [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
Top
Bottom