Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1598009" data-attributes="member: 1716"><p>Teraz to już tylko pozostaje pokroić w równej szerokości pasy i złożyć jeden na drugi - 3, albo 4 warstwy. Obciążyć na chwilę żeby się ładnie skleiły warstwy.</p><p></p><p>edit</p><p>to smarowanie trzeba robić od razu po wyjęciu z piekarnika - zanim się rozsmaruje śmietanę (nie za dużo bo zwijanie ją wyciśnie) ciasto lekko przestygnie na tyle żeby móc je dotykać bez oparzenia się.</p><p>Posmarować i od razu pomagając sobie papierem podnosić i zwijać, zwrócić uwagę żeby ładnie zacząć, ciasno i równo - a potem samo się zwinie ładnie do końca.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1598009, member: 1716"] Teraz to już tylko pozostaje pokroić w równej szerokości pasy i złożyć jeden na drugi - 3, albo 4 warstwy. Obciążyć na chwilę żeby się ładnie skleiły warstwy. edit to smarowanie trzeba robić od razu po wyjęciu z piekarnika - zanim się rozsmaruje śmietanę (nie za dużo bo zwijanie ją wyciśnie) ciasto lekko przestygnie na tyle żeby móc je dotykać bez oparzenia się. Posmarować i od razu pomagając sobie papierem podnosić i zwijać, zwrócić uwagę żeby ładnie zacząć, ciasno i równo - a potem samo się zwinie ładnie do końca. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
Top
Bottom